Tervetuloa Varbergiin, täällä minä asun

Ajattelin esitellä muutamin kuvin Varbergia, jossa asumme. Tämä on pieni kylpyläkaupunki Ruotsin lounaisosassa, kaupunkialueella asuu noin 29 000 ihmistä. Tämä paikka on minulle sellainen hiljaisuuden tyyssija; ei kiirettä mihinkään. Luonto täällä on sanoinkuvaamattoman upea. Kesällä kaupungin täyttävät kylpylävieraat, mutta talveksi Varberg hiljenee talviunille. Silloin kaupungin pitää elossa salibandy…

bild

Kaupunkia reunustaa upea rantaviiva, meren yli seilatessa pääsee Tanskaan. Tämä ankkurimuistomerkki sijaitsee meidän kotikatumme päässä. Siitä on muodostunut minulle tärkeä paikka mietiskelyyn ja mielen tyhjentämiseen.

IMG_0962

Kaunis rantapaviljonki, Kallbadhus, joka on ennen toiminut uimalana.

IMG_0983

Rantaviivaa ja luonnon puhtaita värejä. Tämä kuva on viime kesältä, jolloin olin asunut Varbergissa vain muutaman päivän. Kuva merkitsee minulle paljon. En oikein osaa sanoin kuvailla miksi se on niin tärkeä.

IMG_1013

Varbergissa on yhdet parhaimmista pyöräilyreiteistä koko Ruotsissa. Täällä minäkin olen löytänyt pyöräilyn aivan uudelleen. Helsingissä pelkäsin liikkua pyörällä, mutta täällä on ihan huristaa paikasta toiseen hiukset hulmuten – mikä vapauden tunne!

IMG_4071

Varbergin satamasta lähtevät kalastusveneet ja lautta Tanskan Grenå:n. Mekin teimme kesällä täällä käydessämme reissun Tanskaan, ja tulimme lautalla takaisin.

IMG_4154

Majakka ohjaa laivoja. Taustalla näkyy myös Varbergin linnoitus.

IMG_4157

Minä tutkin maastoja. Koska minulla on ollut paljon aikaa täällä ollessamme, olen kolunnut Varbergin läpikotaisin lenkkeillen ja pyöräillen.

IMG_4165

Varbergin linnoitus on suojannut kaupunkia jo pitkään.

IMG_4238

Linnoituksessa on kiva kesäkahvila, jossa käyn mielelläni.

IMG_4174

Kylpyläkaupungissa riittää pulikointimahdollisuuksia joka makuun. Tässä olen tutustumassa vähän tarkemmin näihin vaihtoehtoihin.

IMG_4178

Varbergin 100-vuotias rantapromenadi on minun jokapäiväistä lenkkeilymaastoani.

IMG_4213

Suosikkikahvilani Cafe Mignon

IMG_4245

Varbergissa on vilkas junaliikenne, ja junapuomit pysäyttävät kaupungin liikenteen jatkuvasti. Varbergissa on muuten vain yhdet liikennevalot! Hieman erilaista elämää täällä kuin mihin olen tottunut Helsingissä.