Yrittäjähenkinen lukijani, kaipaan ajatuksiasi

Nyt on aika testata uuden blogini ja sosiaalisen median toimivuutta. Kysyn apuasi, rakas lukijani! Suunnittelen innostavaa yrittäjyysaiheista projektia, ja sitä varten haluan kuulla ajatuksiasi. Mikäli sinä (tai joku tuttavasi, linkkaa mieluusti tätä blogiani eteenpäin!) haaveilet yrityksen perustamisesta, olet aloittava yrittäjä tai toiminut jo pidempään yrittäjänä, mutta muistat hyvin aloittamisvaiheen, haluaisin tietää: Mikä yrittäjyydessä pelottaa? Jos unelmoit yrityksen perustamisesta, mitkä asiat estävät uskalluksen tarttua haaveeseesi? Miten voisit voittaa nuo pelkosi?

Vastaa yhdellä tai useammalla sanalla joko kommentoimalla tähän postaukseen tai laittamalla minulle viesti Facebookissa tai sähköpostitse osoitteeseen maija@ilmoniemi.com 8.9. mennessä. Vastanneiden kesken arvon ihanan ystäväni ja superyrittäjä Ollis Leppäsen syyskuussa julkistettavan kirjan (1 kpl) Liiketoimintasuunnitelma roskakoriin. Palaan arvontaan syyskuussa, onnettaren suosikki saa uunituoreen kirjan käsiinsä heti sen painosta tullessa.

Kirjoitin itsekin yhdessä muutaman asiantuntijan kanssa muutama vuosi sitten kirjan nimeltä Uuden yrittäjän käsikirja. Se on minun tarinani yrityksen perustamisesta. Olipa hauska kaivaa se taas esiin kirjahyllystä, ja muistaa kaikki ajatukset, joita mielessä liikkui, kun perustin ensimmäisen oman yritykseni vuonna 2007. Aika lentää! Ja pistetäänpä kerta kiellon päälle: toinen onnekas vastaaja saa palkinnoksi tämän kirjan!

uykk

Ja se tuleva projekti, sehän sinua kiinnostaa… Se on jotain tällaista:
Sinulla on unelma.
Olet valtavan innoissasi, tunnet jännittävää kutkutusta. Uskaltaisitko?
Ehkä pelkäät, tarvitset tukea hypätäksesi kynnyksen yli ja mahdollisuuden jakaa unelmasi samaa ajattelevien kanssa.
Haluat tehdä unelmastasi totta. Tiedät, että taskussasi on kultakimpale – ja sinulla munaa. Saatat tarvita apua käytännön asioissa ja sen viimeisen potkun takamukselle.
Sinusta tulee yrittäjä! Kaikki on jo valmiina, nyt tehdään unelmastasi totta.

Stay tuned, tästä mahtiproggigsesta kerron lisää lähitulevaisuudessa!

7 thoughts on “Yrittäjähenkinen lukijani, kaipaan ajatuksiasi

  1. Yhdellä sanalla kommentoiden, mikä yrittäjyydessä pelottaa – talous! Hyppy säännöllisistä tuloista epäsäännölliseen.

  2. Oma jaksaminen ja usko itseen ovat asioita, mitkä pohdituttaa. Pystyisinkö luottamaan itseeni, tuotteeseeni ja palveluuni niin paljon, että se kantaa alkuhankaluuksien yli? Olisinko riittävän luova ja ammattitaitoinen yrittäjäksi, itseni elättäjäksi? Löytäisinkö oman näköisen tavan toimia vai hukkuisinko samankaltaisten yritysten virtaan? Epäileviä, epävarmuudesta kertovia kysymyksiä 🙂

  3. Epävarmuus, oman ajan riittäminen (lomat?), perheen jaksaminen. Itse olen siis jatkamassa mieheni kanssa vanhempieni yritystä ja olen vannottanut, että perhe ei saa kärsiä, kuten meillä lapsena, eipä juuri isää näkynyt. Mutta hyviäkin puolia on läjäpäin, ei ainoastaan pelkoa ja jännitystä.

  4. Aloitin oman yrityksen 1995. Onneksi en 22 vuotiaana osannut ajatella epäonnistumista ja rohkeutta oli. Nyt 18 vuotta yrittäjyyttä takana, ei ole enää niin sinisilmäinen ja vastaisin nyt edellisten tavoin: kaikkein eniten pelottaa talous ja jaksaminen. Silti kannustan kaikkia rohkeaan hyppyyn yrittäjyyteen, mutta selusta kannattaa tavalla ta toisella varmistaa. Vaikka niin, että aloittaa yrittäjyyden ensin jonkun vakityön ohella tai sitten hankkii passiivista tuloa sen verran, että huonotkin ajat pääsee yli. Omaa terveyttä ei kannata menettää yrittämisen vuoksi, joten pään pitää pysyä kasassa, siihen on tukiverkkoa painonsa arvoinen kultaa ❤

  5. Uskallan – en uskalla – uskallan… sitähän se oli. Toisena päivänä usko omaan pärjäämiseen, sekä taloudellisesti että henkisesti, oli vahvempi kuin toisena. Taloudellisen pärjäämisen pelko oli suurin, kun on asuntolainaa, opintolainaa ja ties mitä kuluja. Jonkin sortin hulluus voitti lopulta ja tässä sitä nyt ollaan yrittäjänä. Eikä hetkeäkään ole kaduttanut. Päin vastoin, itsestä on löytynyt uskomattoman paljon rohkeutta, luovuutta ja idearikkautta, joiden luuli kadonneen lopullisesti säännöllistä mutta ah, niin turvallista vakityötä suorittaessa. If you can dream it, you can do it!

  6. Yrityksen perustaminen on minunkin unelmani kyllä. Pelkoja on, esteitä; taloudellinen kannattavuus, epäonnistumisen pelko, miten jaksaa haasteiden edessä. Toisaalta yritykseen liittyvä substanssi kiehtoo todella paljon ja se on itsessään voimaannuttava asia. Taloushallintoa&markkinointia pitäisi opiskella, se myös kuuluisi unelma-yritykseni toiseen toimialaan itsessään..opintoja siis myös edessä. Toisaalta jo opiskeltu terveydenhoitoalan ammatti on takaporttina, jos homma ei kuitenkaan toimi, voi aina palata sinne. Toisaalta mahdollisuus aloitella yrittäjyys muun työn ohessa kiehtoo. Nyt kun perheessä on taas pieni lapsi, pitää yrittäjyysajatusten toteuttamista vielä siirtää eteenpäin. Pelko väistynee kun saisin lisää tietoa. Kaipaisin tietoa myös muilta saman alan yrittäjiltä; mikä toimii, mikä ei toimi jne…

Kommentoi, ole hyvä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.