WTF psykosynteesi?

Sitäpä kysyn nyt itseltäni, ja aion ottaa tästä (anteeks vaan) järkyttävästä termistä selvää lukemalla tämän uuden kirjan. Bli den du är -kurssilla saimme muutaman kirjan luettavaksemme, ja tästä nyt aloitamme.

bddä

Lyhyesti tässä vaiheessa, jostain tällaisesta on kyse: Psykosynteesin mukaan ihminen on kokonaisuus, jossa keho, sielu, tunteet ja äly ovat läheisessä vuorovaikutuksessa keskenään. Tämän vuorovaikutuksen pohjalta määräytyy se kuinka hyvin ihminen voi sekä psyykkisesti että fyysisesti. Psykosynteesi on kasvukeskeistä psykologiaa; jokaisessa kohtaamassamme ongelmassa löytyy siemen henkilökohtaiseen kasvuun ja kypsymiseen. Se keskittyy voimavaroihimme ja auttaa meitä löytämään tavoitteemme sekä elämämme tarkoituksen ja ohjaa löytämään oman sisimmän tahtomme. Psykosynteesin mukaan avain terveeseen elämään on mielekkyyden ja merkityksellisyyden kokemus tunne-elämässä: kun tiedämme keitä olemme ja mitä tahdomme, koemme myös oman elämämme mielekkäänä. Psykosynteesi on käytännön psykologiaa ja auttaa ymmärtämään, miksi käyttäydymme tietyllä tavalla ja ohjaa meitä soveltamaan oivalluksiamme käytännön toimintaan. Siten voimme oppia tuntemaan itsemme paremmin, ymmärtämään omia tarpeitamme ja luoda toimintasuunnitelma omaa elämäämme varten.

bddä2

Amen to that! Taidan todella olla oikeassa paikassa!

Lähteet: Piero Ferrucci, Bli den du är ja www.humanova.se

Kommentoi, ole hyvä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.