Ruotsin halki Maijan tyyliin: Borta bra men hemma bäst…

 

…tai jotain. Kylläpä taas tämän vapaan naisen koti-ikävät ja rakkaudentunnustukset ja kainalonkaipuut karisivat sitä mukaa kun lähestyin Varbergia ja kotia. Olin niin väsynyt reissun jäljiltä, että olin ihan hirveän kiukkuinen kun pääsin kotiin. Tuntui, että se maijavapaanasyntynyt lähti takaisin laivalla Suomeen ja minä palasin taas johonkin vankilaan, johon mätäännyn hitaan kiduttavasti. Poloinen, paljon äksyilyjäni nähnyt mies halasi minua ovella ja sanoi ainostaan, että mennäänpäs tyttö ensin vähän nukkumaan. Ja pienten unien jälkeen elämä on taas vähän kirkkaampi. Liekö syynä tuo hyttini ikkunasta näkynyt kuu ja kuuhulluus, mutta en saanut nukuttua kuin pari tuntia laivassa.

kuunsilta

Ei tällaista reissua ihan joka viikko jaksaisi tehdä; viikon aikana pari laivamatkaa, reippaat 1500 kilometriä autolla ja Portugaliin ja takaisin. En enää jaksanut lähteä illan kuorotreeneihin ja ajaa pari tuntia Göteborgiin ja takaisin. Mutta matka meni onneksi reippaasti energiajuoman voimalla. Ajo Tukholmasta Varbergiin on mukava, ja matkan varrella on jos jonkinlaista nähtävää. Tällaisiin asioihin voi matkan varrella laivasta meidän kotiin törmätä:

centrum

Ne on nää tienviitat kun tuottavat suurinta nähtävää matkan varrella. Yhteen on rakennettu linnunpesä…

hölö

… ja sitten on tää Hölö Mörkö vähän Tukholman jälkeen, joka vaan saa joka kerta suomalaisen nauramaan. Ihana ruotsinkieli!

tidernas

”Rum för själen.” Kun matkustimme muuttomatkallamme ensimmäistä kertaa Ruotsin halki (ja olin ruotsintaidoiltani vielä vähän ruosteessa) luulin, että tuo paikan motto tarkoitti ”Huoneita myytävänä”. Ei. Tidernas Landskap oikeasti näkemisen arvoinen pysähdyspaikka Vättern-järven rannalla.

raunio

Raunio. En yhtään tiedä mikä, mutta hieno se on.

gyllene1 gyllene2

Ja sitten myytävien huoneiden jälkeen tulee Gyllene Uttern ennen Jönköpingiä. Upea linnaravintola ja hotelli! Ja mitkä maisemat Vätternille. Sitten seuraavien kilometrien aikana ei juuri ole nähtävää. Kunnes tullaan Varbergin maaseudulle.

vbg

Tällainen oli tämä matkakertomus Ruotsin halki. Parempiakin on varmaan nähty. Ehkä pitäis vielä vähän nukkua…

Mainokset

Kommentoi, ole hyvä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.