Toisen rahoilla eläminen syö itsenäisyyteni

Sain eilen valtavan epäuskokohtauksen rahaan liittyen. Isot, samaan syssyyn kasautuvat laskut muistuttivat taas konkreettisesti miten tärkeä asia raha on ihmisen itsenäisyyden kannalta. En sano, että se tuo onnea tai että minäkään tarvitsisin rahaa määrättömästi (ihan vaan pieni kuukausipalkka riittäisi!), mutta nyt kun olen joutunut elämään hetken ilman omia säännöllisiä tuloja… VOI HYVÄ LUOJA MITEN AHDISTAVAA!
kruunut
Niin, se mikä minua syö eniten on tämä toisen rahoilla eläminen. Se, etten itse voi osallistua kaikkiin menoihimme, vaan on alistuttava siihen, että toinen maksaa. Vaikka se on meillä vain väliaikasta, ja tapahtuu nyt olosuhteiden pakosta, se on ajaa minut hulluksi. Jollain toisella vuosikymmenellähän tämä olisi ollut ihan normaalia, että mies elättää vaimonsa, mutta haloo hei: mä olen 2010-luvun nainen!

kruunu

Minä olen itsenäinen nainen! Enkö olekin…? Minä voin pitää huolen itse itsestäni! Enkö voikin…? En tarvitse ketään elättämään minua! Enhän tarvitsekaan…?

rahaton

On niin vaikea ottaa vastaan toisen apua, kun haluaisi olla itsenäinen, omista asioistaan ja menoistaan huolehtiva aikuinen nainen. On niin vaikea välillä uskoa, että tämä on vain väliaikaista. En haluaisi kokea tätä hetkeäkään. Ja sitten kuitenkin, tämä on yksi opettavaisimmista kokemuksista elämässäni.

/Maija, kaikesta huolimatta itsenäinen nainen. Eikö niin..?

One thought on “Toisen rahoilla eläminen syö itsenäisyyteni

  1. I feel you… Noi sun tunteet ja ajtukset on ihan normaaleja, mutta muista tosiaan, että toi ei varmasti ole pysyvä järjestely. Voihan olla, että jossain vaiheessa (ja vaikkapa jossain ihan eri maassa) tilanne saattaa muuttua teillä täysin päinvastaiseksi. Sitten sä ”saat” olla maksunaisena. Don’t worry (vaikka se ahdistaakin, tiedän!), ei se itsenäisyys katoa, vaikka tällä hetkellä tilanne on mikä on!

Kommentoi, ole hyvä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.