Voi ei, minusta taitaa sittenkin tulla taas yrittäjä…!

Ja ehkä jopa tuplasti… Suunnitelmat Suomessa alkavat loistaa niin kirkkaan vihreää valoa, ettei taida olla muuta vaihtoehtoa, kuin hypätä taas yrittäjän haalareihin; startata oma katkolla oleva toiminimi ja perustaa ehkä vielä siihen sivuun toinen osakeyhtiö. Veri vetää, mutta samalla se valuu vuolaana virtana. Vielä pari kuukautta sitten julistin kovaan ääneen, ettei minusta saa yrittäjää ainakaan pitkään hetkeen – jos enää koskaan. Mutta nyt tuulet ovat kääntyneet ja tilanne muuttunut. Olen innostuneempi kuin pitkiin aikoihin! Vielä en voi kertoa näistä yrityssuunnitelmista tarkemmin, mutta ne eivät muuta työnhakusuunnitelmiani Ruotsissa. Pian saat kuitenkin jo kuulla mitä tuleman pitää. Jos innostuksestani huolimatta uskallan ylipäänsä lähteä tähän hommaan taas…

Helppoa tämä ei nimittäin ole, ja pelkään ajatusta yrittäjyydestä valtavasti. Eniten pelkään rahaa! Kaikkea siihen liittyvää. Edelliset kaksi yritystäni eivät suuresta panostuksesta ja yrityksestä huolimatta olleet taloudellisia menestyksiä, ja raha – tai siihen liittyvä jatkuva epävarmuus – oli yksi suurimmista tekijöistä, joka ajoi minut väsyksiin ja lopulta katkaisemaan urani yrittäjänä. Tein töitä hullun lailla, mutta en päässyt taloudellisiin tavoitteisiini. Tulin pisteeseen, jossa lähes pelkäsin avata laskuja, koska ne saivat minut vapisemaan pelosta. Elin jatkuvassa epätietoisuudessa; työntekijöille oli maksettava palkka ensin ja sitten katsottava mitä jäi itselle käteen. Ja nyt pelkään että yrittäjäksi ryhtyminen tarkoittaisi taas tuota jatkuvaa pelkoa – taloudellinen epävarmushan on kuitenkin aina läsnä kaikessa yritystoiminnassa, menestyneimmilläkin yrityksillä.

yrittäjätekeerahaa

Löysin tämän muutaman vuoden takaista yrittäjyysluentoani varten tekemän esitysrungon; siellähän se pelottava totuus seisoo…

Kyselin aiemmin syksyllä teiltä, yrittäjähenkiset lukijani, pelkojanne yrittämiseen liittyen (katso blogi tästä).  Sain paljon vastauksia, ja karkealla matematiikalla laskettuna ainakin 85 prosenttia vastanneista nostivat taloudelliset asiat suurimmaksi peloksi ja esteeksi yrityksen perustamiselle; hyppy säännöllisistä tuloista epäsäännöllisiin, taloudellinen epätietoisuus, epätasaiset tulot, arjesta ja laskuista selviäminen epävarmoissa oloissa, pelko yritysidean kannattavuudesta, näin te vastasitte. Ja minä tiedän täysin miltä nämä pelot tuntuvat. Ne ovat niin suuria, että en ole yhtään varma onko tämä hyvä idea. Minä ainakin tarvitsisin tukea, ajatuksenvaihtoa ja kannustusta siihen, että uskaltaisin voittaa nämä pelkoni ja antaa yrittäjyydelle uuden mahdollisuuden, sillä meitä kaikki yrityksestä unelmoivia tarvitaan! Pitäisiköhän tehdä asialle jotain? Hmm…

2 thoughts on “Voi ei, minusta taitaa sittenkin tulla taas yrittäjä…!

  1. Päivitysilmoitus: Kysymys: Kenen yrittäjän selviämistarinan haluat kuulla? | MaiLife

  2. Päivitysilmoitus: Vastauksia kaivataan: Kuka yrittäjä kiinnostaa? | MaiLife

Kommentoi, ole hyvä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.