Oho, taitaa saada tämä tyttö töitä Ruotsista…

Se on kuulkaa nyt lähellä, että eilen rapsahti töitä Ruotsista! Nyt olen saanut aikaa sulatella ajatuksia eilisestä haastattelusta, ja osaan ehkä kiteyttää tapahtumat jollain lailla. Olen edelleen vähän pyörällä päästäni; en nimittäin osannut kuvitella yhtään etukäteen mitä tulisi tapahtuman ja millä vauhdilla! Olin jännittänyt tapaamista kaksi päivää. Tämä haastatteluhan siirtyi eiliselle parin viikon takaa. Silloin vielä olin menossa haastatteluun itsevarmoin ja hyvin fiiliksin. Mutta jostain syystä eilen itsetunto ja usko itseen olivat pohjalukemissa. Olin saanut pyöritettyä itseni siihen uskomukseen, että ruotsin puhumisesta ei tule mitään, eikä kukaan tässä maassa voisi antaa minulle etsimäni kaltaisia töitä tällaisella kielitaidolla – olemmehan viestintäalalla, jossa kaikki on kiinni kielestä. Jännitin valtavasti, ja olin valmis perumaan koko tapaamisen. Mutta ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin lähteä ja katsoa mitä tuleman piti.

Ja tulemanhan piti. Sen lisäksi, ettei minulla ollut mitään ongelmaa kertoa itsestäni ja taustastani ruotsiksi sekä keskustella ammattitaitoisesti viestinnästä, yrittämisestä ja kaikesta mahdollisesta, tapaaminen sai yllättävän käänteen: tapaamani toimitusjohtaja nimittäin kertoi, että tämä yritys etsii parhaillaan englanninkielisiä esiintymisen ja vuorovaikutuksen kouluttajia ja että hän haluaisi minut mukaan yhteen heidän tämän viikon lopulla Tukholmassa järjestämäänsä koulutukseen. Ja sen jälkeen tekemään ensimmäisen koeluontoisen valmennuksen.

häh

Niin, että ei tarvitsisikaan jännittää osaanko tehdä työni ruotsin kielellä, vaan saisin pehmeän laskun ja tehdä töitä ensin englanniksi. Ja että saattaisin saada töitä pian. Siis ihan niinkun melkein heti. Ja nyt sitä sitten ollaan lähdössä parin päivän varoitusajalla Tukholmaan. Ja minä kun luulin, että tapaamisen lopputulos olisi ollut se, että ”no, mä soittelen jos tässä tulee tarvetta sun tyyppisille…” ja vaivautunut hymy. Että pitäkäähän peukkuja, että tämä nyt menisi yhtä putkeen kuin miltä nyt näyttää! Voipi nimittäin olla, että kohta rytisee.

peukkuja

/Maija, joka ei pysy nyt tapahtumien perässä

3 thoughts on “Oho, taitaa saada tämä tyttö töitä Ruotsista…

  1. Päivitysilmoitus: Sanois sitten vaan ei, eikä piilottelis; en taidakaan saada töitä! | MaiLife

Kommentoi, ole hyvä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.