”Ei maailman vahvin tahto laukkuja pakkaa; se valitsee hyväksynnän”

Nyt on pakko avautua. Tunnustaa. Tätä asiaa en ole halunnut tai pystynyt kertomaan aiemmin. En oikein tiedä kummasta on kyse. Pystymisestä ehkä. En ole pystynyt kertomaan mitä on tapahtunut tänä syksynä. Parikin kertaa. Jotta minua ei pidettäisi… luovuttajana. Jotta ei vedettäisi liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Mutta nyt on pakko tunnustaa, koska koin eilen ison kolauksen ja tajusin jotain olennaista. Tahdosta.

Olen tänä syksynä pakannut pari kertaa kassini ja ollut valmis lähtemään. No, siinä se tuli. Siis ihan konkreettisesti olen repinyt kaapista vaatteita ja muita tärkeitä tavaroita ja sullonut ne pikku nyssäkkääni. Ollut varaamassa lentolippuja ja sanonut hakevani loput perästä. Nukkunut pari yötä sohvalla vähän kuin harjoitellakseni matkaa yksin nyssäkkäni kanssa. Olen ollut luovuttamassa.

* * *

Minun tahtoni on vahva. Minun tahtoni on maailman vahvin! Se on tulipunainen ja piikikäs; sillä on kivenkova sydän. Jos jotain tahdon, niin olen tottunut sen saamaan. Aina. Ja tänä syksynä tahtoni on ollut tulistunut. Asiat eivät olekaan menneet sen mukaan ja yhtä nopeasti kuin se haluaa – ja sehän ei maailman vahvimmalle tahdolle sovi!

tahto

Tuo on minun tahtoni. Piirsin sen eilen Bli den du är -kurssillani. Keskustelimme tahdon voimasta ja siitä, kuinka ilmaisemme tahtoamme tänä päivänä. Kun tuli minun vuoroni, avauduin suurieleisesti:

”MINUN tahtoni on AINA ollut kivenkova. Olen AINA aikaisemmin elämässäni voinut luottaa, että MINÄ jos kuka saan sen mitä tahdon. Mutta nyt olen ihan uudessa tilanteessa; tuntuu, että MIKÄÄN ei kulje MINUN tahtoni mukaan. MIKÄÄN ei mene niin kuin MINÄ haluan. Vaikka minulla ON maailman kovin tahto!”, surkuttelin.

Opettajamme katsoi minua suoraan silmiini ja kysyi:

”Jos sinulla muka on maailman kovin tahto, niin miksi sitten et tahdo valita tahtoa?”

Tuijotin opettajaa kysymysmerkkinä.

”Miksi et tahdo valita hyväksyntää? Miksi kiukuttelet, kamppailet ja pakkaat laukkujasi? Miksi et tahdo valita hyväksyntää, suostumusta siihen, että asiat ovat nyt näin.”, hän jatkoi.

”Sinun tahtosi on niin voimakas, että voit tehdä tuon valinnan. Rakkautesi on suurin tahtosi! Luota siihen, että kun uskallat tahtoa rakkautta ja hyväksyntää, niin kaikki järjestyy. Ei sinun tahtosi niitä laukkuja pakkaa, se on pelko. Et sinä tahdo luovuttaa – koska sinulla ON maailman vahvin tahto”.

Kyynel vierähti silmästäni.

”Minulla on maailman vahvin tahto.”, ajattelin.

One thought on “”Ei maailman vahvin tahto laukkuja pakkaa; se valitsee hyväksynnän”

  1. Päivitysilmoitus: Sillä junat ja naiset on luotuja kulkemaan – näkemiin Stø! | MaiLife

Kommentoi, ole hyvä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.