Aika pyyhkii kysymykset pois

Otin tämän kuvan noin puoli vuotta sitten. Sillan seinään tuherrettu kysymys jäi pyörimään mieleeni pitkäksi aikaa. Minä taas? Mitä se tarkoitti?

bild

Ja nyt kävelin saman sillan alta ja muistin tuon jo unohtamani kysymyksen. Minä taas? Nyt kysymys oli poissa. Pyyhitty. Poistettu. Siivottu. Näin:tyhjäseinä

Tulin miettineeksi sitä miten aika pyyhkii pois seinältä juuri nyt mielessä pyörivät kysymykset – vastaten toisiin ja jättäen toiset ikuisiksi mysteereiksi.

Miksi minä taas, aina ja yhä vaan? Miksi olen tässä enkä tuolla, jonne luulin kuuluvani? Miksi olen tällainen enkä sellainen, jonka toivoin olevani? Miksi roikuin, riipuin, rakastin? Miksi elämä toimii näin, jotenkin ihan väärin päin? Miksi olen jäänyt, jätetty, poistettu? Mikä olen? Kuka olen? Mitä hän ajattelee? Mitä sinä ajattelet? Mitä minä ajattelen? Miksi sattui, sattuu ja tulee vielä sattumaan? Milloin naurattaa? Laulattaa? Milloin saa rakastaa? Miksi vastausta en saa ehkä ollenkaan?

Nämä kysymykset; kohta ne ovat historiaa. Aika (tai Helsingin kaupungin siisteysviranomainen) pyyhkii ne pois. Jännä ajatus. Aika.

Kommentoi, ole hyvä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.