Riippuvuuden tyhmät kasvot

Tiedättekö, että mä näin sen taas. Sen pojan, joka taannoin tuli pyytämään minulta rahaa ja joka sai minut miettimään, milloin oikeasti uskaltaa auttaa. Niin, tällä kertaa tämä poika pyöri Pasilan asemalla ja pysäytteli ihmisiä. Ensin kiinnitin huomiota siihen miten hän etäisesti näytti tutulta, ja kun vähän pidemmän aikaa bussia odotellessani häntä seurasin, olin varma että kyseessä oli sama tyyppi. Totesin, että valitettavasti taisin olla silloin oikeassa; rahaa hän taisikin kaivata vähän ”paremmille” tripeille kuin matkalle Ruotsiin.

Aloin taas ajatella riippuvuuden teemaa. Sitä, miten surullista riippuvaisen ihmisen – onpa kyseessä sitten huume, alkoholi, raha, seksi, toinen ihminen tai peli – elämä on. En arvostele ulkopuolelta, vaan täysin omasta kokemuksesta (kirjoitin aiemmin tästäkin aiheesta otsikolla ”Minähän olen addikti…!). Nimeomaan riippuvuus on surullista. Miksi sitä antaa koko elämänsä jonkun muun käsiin kuin omiinsa ja miten salakavalasti tuo riippuvuus ottaa vallan arjesta? Että sitten sitä viettää kaiket päivät pyörien tuolla kadulla keksimässä tarinoita, jotta saisi rahaa – jotta saisi lisää riippuvuutta ja ajautuisi yhä syvemmälle. Sehän on mielipuolista.

Tiedättekö, että tuon pojan näkeminen nyt jo toistamiseen opetti minulle jotain kullan arvoista; näytti minulle riippuvuuden tyhmät kasvot. Omani.

psykevessa

/Maija, joka toteaa, että aina kannattaa ottaa selfie. Tämän kuvan nappasin vain hetkeä aiemmin pojan kohtaamista oulunkyläläisessä sinivaloepsykevessassa… jotenkin osuvaa.

Kommentoi, ole hyvä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.