Hyvä tässä ja nyt – muistoja ja valokuvia!

Huh sentään. Sain äsken viestin ystävältäni Suvilta. Hän lähetti minulle kuvan kymmenen vuoden takaa! Vietimme vappua yhdessä poikaystävinemme Ullallinnanmäellä…

vappu04

Voi minun nuoruuteni! Me olimme poikaystäväni kanssa menneet kihloihin vajaa vuosi aikaisemmin, elokuussa 2003. Kihlauduimme vaellusreissulla Halti-tunturilla. Voi kun löytäisin jostain meidän kihlajaiskuvamme! Siinä me tuijotamme kameraan sadetakkien huput päässä vedettynä niin kiinni, että vain nenämme näkyvät.  Suvi meni meni naimisiin seuraavana vuonna kesällä ja minä muistan ne häät kuin eilisen. Ja sitten meidän tiemme erosivat pitkäksi aikaa omien elämämiemme kiireiden takia. Emme olleet vuosiin yhteydessä kunnes taas törmäsimme kirjaimellisesti vuonna 2009 minun kotitaloni portin edessä. Suvi oli aloittanut siinä lähellä töissä ja minä olin juuri tulossa kotiin ulkoiluttamasta koiraa. Vaihdoimme kuulumiset ja totesimme, että molempien elämät olivat muuttuneet samaan aikaan tuona samana vuonna; olimme molemmat eronneet nuoruuden suhteistamme ja kasvaneet ison askeleen aikuisemmiksi.

Sen jälkeen olemme olleet Suvin kanssa taas hyvin läheiset. Tuntuu ihan kuin kohtalo olisi johdattanut meidät yhteen tuona molemmille vaikeana hetkenä, uudessa elämäntilanteessa. Olimme tutustuneet vuosia aiemmin vaihto-oppilaina Las Vegasissa ja kokeneet niin paljon samanlaisia asioita ja vaiheita elämässämme. Vaikka elämä oli erottanut meidät toisistamme vuosiksi, olimme läheisempiä kuin koskaan.

Kun näin tuon kuvan vapulta 2004 en voinut olla ajattelematta sitä miten kiitollinen ja onnellinen olen siitä, että olen juuri tässä, juuri nyt. En ollenkaan haikaile ajassa taaksepäin, vaan kaikista vastoinkäymisistä huolimatta tässä on hyvä olla. Ja kun en löytänyt tuota kihlajaishuppukuvaani, muistin, että meistähän on Suvin kanssa lähes samanlainen. Otettu tasan vuosi sitten Ruotsissa, kun rakas Suvini oli minua ilostuttamassa!

suvijamä

 

/Maija, suhteellisen nostalgisena just nyt ja kiitollisena siitä, että tärkeimmät ihmiset pysyvät lähelä, no matter what!

Mainokset

2 thoughts on “Hyvä tässä ja nyt – muistoja ja valokuvia!

  1. Ihanaa, että olet saanut pitää tärkeimpäsi mukana. Oli melkoisen kipeää huomata kuinka nuo, joiden luulin pysyvän aina mukana käänsivät selkänsä. Elämä voi siis muuttua niinkin ja tuntuu kipeältä huomata, että kohdallani tärkeimpien pysyminen mukana, ei pitänytkään paikkaansa. Näihin tilanteisiin ei sinänsä liittynyt mitään draamaa ja voin vain arvailla kuinka expuolison alkoholismi, päätökseni pelastaa oma elämäni sekä avioero ovat vaikuttaneet heidän käytökseen ja valintoihin. Olihan totuuden kohtaaminen, luopuminen sekä alkoholismista puhuminen rankkaa ja kipeää minullekin. Toisten puolesta en voi sitä kuitenkaan tehdä, niinpä oli vain päästettävä irti ja onneksi elämääni on löytynyt uusia tärkeitä sekä merkityksellisiä ihmisiä.

    • Kesäkatariina, vähän toisesta näkökulmasta tai riippuvuudesta (läheisriippuvuudesta) käsin tiedän tarkalleen mistä puhut. Joskus hienoin asia, jonka itselleen voi tehdä, on päästää irti. Vaikka ei se helppoa ole todellakaan.

Kommentoi, ole hyvä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s