Liikkuvaa sorttia

Huomenta, hapsiaiset! Kiirastorstai alkaa Jyväskylässä aika kiiraissa merkeissä. Jos aivastuksiin voisi kuolla, niin se olisi goodbye minulle. Harmittaa olla nyt sairaana, kun olisin halunnut vähän lähteä nostalgiareissulle tuonne kylille. En ole käynyt Jyväskylän keskustassa varmaan pariin vuoteen.

Aamu alkaa kahvilla ja Keskisuomalaisella.

keskisuomalainen

Jännä miten sitä onkin ajautunut jotenkin kauas näistä kotiseutunsa tapahtumista. Eivät nämä tapahtumat ja uutiset oikein tunnu koskettavan minua juurikaan. Niin, olenhan minä ollut jo pois Jyväskylästä kauemmin kuin täällä olen asunut.

Meidän perhe on ollut sellaista aika liikkuvaista sorttia, ja olemme muuttaneet ympäri Keski-Suomea useita kertoja. Minulla ei ole oikein sellaista kokemusta ”perinteisestä” kantakodista, joka monella ystävälläni on; sellaisesta tutusta kodista samassa paikassa, johon tullaan aina juhannuksena ja jouluna, ja jossa vanhemmat asuvat vuodesta toiseen. Minulla on aina ollut todella hyvä koti, mutta sen sijainti on vain muuttunut useita kertoja. Jyväskylään tulimme muistaakseni vuonna 1990, ja täälläkin olemme vaihtaneet kotia useamman kerran. Tässä vanhempieni talossa en ole koskaan itse asunut.

20140417-100113.jpg

Laskin, että olen muuttanyt nyt elämässäni noin 20 kertaa. Se on aika paljon. Mutta juuri se on ollut minulle henkilökohtaisesti todella tärkeä kokemus. Olen jo lapsesta lähtien oppinut sopeutumaan uusiin paikkoihin ja ympäristöihin, joutunut luomaan kaveripiirit uudelleen ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Se on minulle suuri rikkaus tänän päivänä. Siksi minulle on niin helppo asettua uusiin ympyröihin. Ja jotenkin se on myös jättänyt poltteen liikkeeseen. En osaakaan olla paikoillani ja asua samassa paikassa liian pitkään, olen vähän sellaista liikkuvaa sorttia.

/Maija, aivastaa ja oikaisee jalat sohvalle vielä hetkeksti, vaikka liike polttaisi; esim. treenaamaan ois aika kiva mennä

Kommentoi, ole hyvä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.