Mitä sanoisit, jos minusta tulisi naispuolinen Arman Alizad?

Tämä on ehkä vähän hassua ja pelottavaa ja outoa, mutta aion nyt kertoa teille isoista suunnitelmistani. Ja kysyä teiltä apua. Minähän siis viime viikonloppuna kerroin, että päätin uskaltaa toteuttaa ison unelman, suunnan muutoksen urallani.

Asiaa pyörii päässäni, enkä yksinkertaisesti pääse eteenpäin. Halusin pitää kaiken salassa, kunnes on grande finalen aika, mutta screw that, näinhän minä aina teen! Toimin kun on tarve.

Minusta tulee toimittaja – sellainen maijamainen, johon olet ehkä tutustunut nyt MaiLifessa. Kirjoittava ja puhuva sekä tutkiva – siis lehteen, radioon tai televisioon, tai vaikka kaikkiin. Kriittinen ja itseeni uskomaton minä on koko viikonlopun paukuttanut minulle: ”ei sinusta ole siihen, isot on tytön kuvitelmat ja onks tää nyt vaan uusi päähänpisto?” Nyt minä vedän kriitikkoa turpaan kirjoittamalla tästä teille, jotta siitä tulee julkinen ja minun ajatukseni ohjautuvat oikeaan suuntaan.

äl3

Vierailin tänään Älä laihduta -tapahtumassa Lasipalatsissa. Tällaisista aiheista tekisin mielelläni juttuja.

Suunnittelen isompaa ”naisen elämän peruskysymyksiin” liittyvää projektia – tavoitteenani on olla naispuolinen Arman Alizad omantyyliselläni mausteella. Kerron tästä asioiden edetessä vielä myöhemmin lisää… Ehkä tämän blogini jälkeen asiat kulkevat vielä ripeämmin, juuri nyt kerron tästä mielelläni lisää erityisesti tv-tuotannon parissa toimiville!

Tämän projektin lisäksi haluan kertoa nyt maailmalle että minun elämäntehtäväni on todella kertoa tarinoita – ja että olen vapaasti käytettävissänne elokuusta eteenpäin! Koko työurani olen painunut sen kanssa, että mikään tekemäni ei ole lähtenyt ihan satasella lentoon. Elämä ei ole lähtenyt satasella lentoon. Koska en ole ollut oikeassa paikassa. Nyt ensimmäistä kertaa uskallan luottaa sydämeni ääneen, en siihen mikä olisi sosiaalisesti hyväksyttävää tai järkevää. Tehdä vielä aika villejä juttuja.

äl4

Paikalla oli ihana Tiia, jonka kuntovalmennus minulle on yksi iso syy tähän voimaan uskoa itseeni. Mieli on kirkas kun treenaa!

Alan hakea toimittajan töitä. Työnhakuani varten olen rakentamassa nettisivua, johon kokoan kaiken osaamiseni “netti-cv:ksi”. Ja tässä kohtaa te tulette kysymykseen: uskonpuutteeni onnistumisessani tulee siitä, että työ toimittajana on minulle osaltaan aivan uusi aluevaltaus. Enkä tiedä uskooko minun kykyihini kukaan muu kuin minä itse. Mutta sitten tajusin; kaikki se palaute jota olette minulle viimeisten parin vuoden aikana antaneet! Te uskotte minuun! Ja siksi haluaisin saada teidän äänenne kuulumaan.

MaiLife on ehdottomasti yksi vahvimmista käyntikorteistani ja toimittajan työhön, ja pyydän teiltä pieniä kommentteja ja suosituksia nettisivulleni. Ajatuksia siitä, mitä mieltä olette tavastani kirjoittaa, asioista joita kirjoitan, minusta ihmisenä – mitä ikinä! Sillä te olette oikeastaan minun työnantajiani, lukijoitani ja kuulijoitani.

MaiLifen lisäksi HelsinkiReal, Naisena olemisen taito -vlogi ja Sarastus-blogini Hidasta elämää –sivustolla ovat minulle tärkeämpiä kuin osaatte ajatellakaan. Niitä tehdessäni olen löytänyt ja ymmärtänyt omat todelliset vahvuuteni sekä sen, mitä minun kuuluu tehdä – kertoa tarinoita elämästä ja ihmisistä. Samalla kun rinnalla ovat kulkeneet näyttelijäntyön opinnot, olen tutustunut itseeni ihan uudella tasolla. Ne kaikki ovat minulle käyntikortteja unelmieni työhön.

äl5

Etelän SYLI ry:n hallituksen puheenjohtaja Laura Ala juonsi tapahtuman. Ja kappas, taustalla näkyy minun photoshoppaustestini!

Jos olet pitänyt tavastani puhua ja kirjoittaa, kerro miten. Jos vihaat minua ja tyyliäni, kerro siitäkin! Laita Facebook-viestiä, sähköpostia tai kommentoi suoraan blogiini. Haluan poimia teidän, rakkaiden lukijoitteni suosituksia tulevalle nettisivulleni – tehän minut parhaiten tunnette! Ja jo nyt saat toki olla minuun yhteydessä myös työmielessä!

äl6

Upea Ihana Nainen -näyttely, kuvassa ehkä joku tuttukin.

/Maija, tuntien olevansa todella alaston edessänne juuri nyt

PS. Jos tämä kirjoitukseni ajautuu nyt jollekin aiemmin MaiLifeen tai minuun tutustumattomalle, suosittelen lukemaan esimerkiksi nuo Maija Ilmoniemi -sivulle linkkaamani blogipostaukset. Ja tämän kaikkien aikojen suosituimman blogini, jolla oli yhtensä n. 7 000 lukijaa… Ja jos itse Herra Alizad tämän lukee, odota hetki, olen sinuun pian yhteydessä!

One thought on “Mitä sanoisit, jos minusta tulisi naispuolinen Arman Alizad?

  1. Olen lukenut blogiasi vasta muutaman viikon, joten en ehkä ole täysin ”pätevä” kommentoimaan, mutta muutaman sanan haluaisin sanoa. Olet mielestäni pohtiva ja rohkea ja päämäärätietoinen. Päämäärätietoisella haluan sanoa, että vaikka epäilet varmasti monia uusia asioita vielä ja ehkä jännitätkin, uskot vakaasti siihen, että tämä on nyt se mitä haluat ja sinun on tarkoitus tehdä. Tuollainen päämäärätietoisuus on aina hyvä asia. Ei pidä lannistua pienistä takapakeista, sillä uuden opettelu on aina välillä sellaista. Aina on myös niitä ”kateellisia”, joiden kieli on terävä ja viiltävä, mutta muista, että loppujen lopuksi elämässäsi on varmasti sinusta pitäviä ja rakastavia enemmän kuin niitä pahan puhujia.
    Kaikkea hyvää uuden elämänalueen haltuunottoon ja mukavaa blogausta!

Kommentoi, ole hyvä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.