Onni on yhdessä hetkessä

Pysähdyin eilen miettimään sitä miten elämä voi muuttua vuodessa. Että olisipa tavallaan ihanaa ja tavallaan ihan järkyttävän kamalaa päästä nyt kurkistamaan ajassa vuosi eteenpäin.

kädet

Tasan vuosi sitten istuin lentokoneessa matkalla lomamatkalle Egyptiin. Olin onnellinen. Tiukka kausi Ruotsissa oli takana, ja olimme poikaystäväni kanssa menossa rentoutumaan aurinkoon sitä juhliaksemme. Olin lakannut kynteni vaaleanpunaisiksi. Istuimme käsi kädessä ja odotimme lentokoneen irrottautumista kiitoradalta. Otin kuvan.

Tasan vuoden päästä avaan UIT:n ovea ja kuvaaja napaa kuvasarjan jännityksen sekaisesta ilostani. Näin hauskaa voi olla yhden oven avaaminen!

Olisinko uskonut lentokoneessa istuessani, kynnet pinkeiksi lakaittuina, hänen kädestään kiinni pitäen, että vuoden päästä olen tässä?

onni

En. Kaikkea muuta!

Paljon mahtuu yhteen vuoteen. Olosuhteet ja tilanteet muuttuvat, jotkut ihmiset tulevat, toiset menevät. Kynnet lakataan monen monituista kertaa. Mutta tiedättekö mikä näille kahdelle aivan erilliselle ja lähtökohdiltaan poikkeavalle hetkelle on yhteistä?

Onni. Tunne siitä, että elää. Tunne siitä, että rakastaa elämää. Että minä olen tässä.

Minä tajusin näitä kahta hetkeä miettiesssäni, että onni on kiinni jokaisessa yksittäisessä hetkessä. Minä itse valitsen ottaa sen vastaan – tai hylätä sen. Onni ei tule puitteista tai ympäristöstä, se tulee hetkestä. Yhtä paljon onnea voi tuntea odottaessaan luksuslomaa kaukomailla tai avatessaan ovea. Vaikka en näe vuoden päähän, enkä tiedä millaiset puitteet elämässäni silloin ovat, yksi on varmaa: onni kulkee matkassani, minussa, yhdessä pienessä hetkessä!

/Maija, paljastaen, että tänään on taas tullut itku, monta kertaa

Kommentoi, ole hyvä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.