Pirkko, uusi treenikaverini, on enkeli!

Enkeleitä lentelee nyt joka suunnasta. Heti kun on jotenkin herkkänä asioille ja uskaltaa olla avoinna huomaamaan kaikenlaisia tavallisen elämän hienoja yksityiskohtia, vastaan tulee jos jonkinlaisia. Niin, siitähän tässä minun ”merkkien näkemisessäni” on perimmiltään kyse; että olen herkistynyt katsomaan tavallisessa arjessa vastaan tulevia asioita uusin silmin ja tarttumaan pieniin juttuihin, joita ympärilläni havaitsen. 

pirkko

Tapasin tänään kuntosalilla Pirkon, 65. Hän käveli pukuhuoneesta kohti salia vaikean näköisesti ja hitaasti keppeihin tukeutuen ja minä autoin häntä avaamaan oven. Tämän seurauksena ajauduimme upeaan keskusteluun. Pirkko kertoi, että syy hänen kävelynsä vaikeuteen oli hänellä viime syksynä toedettu borrelioosi, punkin purema – jalat eivät enää totelleet häntä.

”En tajunnut hakeutua lääkäriin, sillä punkki ei jättänyt mitään jälkeä eikä kipuja ollut. Ainoa oire oli, että jalka tuli perässä vähän viiveellä, ja jossain vaiheessa mieheni alkoi huomautella, että kävelen kuin humalainen.”, Pirkko kertoi. Alati paheneva humalaiskävely alkoi ihmetyttää häntä niin, että lopulta hän meni tutkituttamaan asiaa. Lääkäri totesi borrelioosin. Nopean lääkityksen aloittamisen ja hyvän hoidon avulla Pirkon oireet saatiin kuriin, ja nyt jäljellä on enää kävelykyvyn takaisin palauttaminen. Hän muistuttikin minulle, että aina kannattaa tarkistuttaa vähän liiankin hanakasti lääkärillä pieninkin itseään ihmetyttävä oire!

Voi, miten täynnä tarmoa ja energiaa tämä pippurinen nainen oli kertoessaan tarinaansa minulle. Hän sanoi, ettei missään tapauksessa halua jäädä sohvannurkkaan suremaan, vaan kipaisee harva se aamu salille samaan aikaan kun hänen myös eläkkeellä oleva miehensä pinkaisee juoksulenkille. Ja lääkäri on vakuuttanut Pirkolle, että kyllä hänkin vielä maratonin juoksee!

”Hetkeäkään en ole ollut epätoivoinen. Kaikki on kiinni omasta mielestä. Lääkärikin muistaa aina kysyä mitä korvien väliin kuuluu, se on ollut tosi hienoa!”, Pirkko kertoi.

Ja sitä paitsi, Pirkon ja hänen miehensä välinen rakkaus sen kuin roihuaa yhä vahvemmin: ”Tämän kävelemisen vaikeuden takia aina kun me kuljetaan miehen kanssa nykyään yhdessä, me mennään käsi kädessä”, Pirkko naurahti.
pirkko3
Kolme asiaa:
1. Heittäytykää, rakkaat lukijani, rohkeasti keskustelemaan vastaan tulevien ihmisten kanssa; millaisiin upeisiin ihmisiin sitä voikaan törmätä ja miten paljon iloa siitä voi saada!
2. Muistakaa, että vahva sielu asuu vahvassa ruumiissa; liikkukaa ja urheilkaa, se on tärkeä avain vahvaan mieleen!
3. Pitäkää itsestänne huolta, aivan ensisijaisesti! Kuunelkaa itseänne ja kehoanne, se on aina oikeassa.

/Maija, iloinen uudesta treenikaveristaan Pirkosta

 

Mainokset

Kommentoi, ole hyvä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.