Se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa

Ihan vaan pieni ajatus. Kun nyt on nämä jääkiekkokilpailut jossain päin maailmaa. En ole seurannut itse, mutta jotenkin eilen en voinut välttyä saamasta tietoon Facebookista (KAIKKI olivat katsoneet tuon pelin!), että Suomi oli voittanut tärkeän matsin. Hienoa! Yksi pieni ajatus, jonka bongasin jostain keskustelusta sosiaalisessa mediassa kiinnitti huomioni. Me suomalaiset olimme kai lähteneet peliin aika skeptisin mielin; että kunhan ei nyt vaan pojille kävisi huonosti ja varmaan tässä kiekkomatka päättyy kun eihän me Kanadaa voida voittaa. Mutta toisin kävi! Suomi voitti, ja sitten uskallettiin tuulettaa.

Mistähän syystä sitä on niin usein helpompi lähteä kaikkiin asioihin vähän epäillen ja skeptisesti? Onko asenneilmapiirimme todella tällainen? Että eihän tässä mitään mahdollisuuksia ole onnistua, kunhan nyt vaan kokeilen? Onko meidät kasvatettu siihen, että ei kannata liikoja uskoa onnistumiseen etukäteen ettei sitten tipu turhan korkeata kun tappio tulee? Että oltaisiinko me voitu eilenkin vaan tuulettaa kovaa ja korkealta jo ennen peliä ja uskoa siihen, että voitto on mahdollinen? Ja jos se sitten ei olisikaan tullut, so what! Olipahan uskottu etukäteen kovasti ja kannustettu reippaasti ilman epäilyksiä.

Että tämmöinen vaan. Kovin ajankohtainen aihe minulle juuri nyt. Erityisesti siksi, koska minulla on kova halu nyt tuulettaa ja juhlia etukäteen paljon näitä kaikkia hauskoja ja mielenkiintoisia asioita elämässäni – mutta sitä on niin helppo tuntea syyllisyyttä. Ympärilläni kun kuuluu kuiskintaa: ”Kannattaiskohan tuonnkin nyt vaan lopettaa tuo hehkuttaminen, ja noyrtyä vähän; katsoa ensin onnistuvatko nuo asiat ylipäänsä. Se on kato tyttö niin, että se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa.”

autonovi2

autonovi

/Ämmä, joka ei keksinyt tälle jutulle mitään kuvitusta ja näin ollen laittaa tähän kännykästä löytyneet virheotokset jotka oli napannut vahingossa promokuvauksissa yrittäessään vaatteenvaihdon yhteydessä peilata huulipunaansa kännykkäkameran avulla. Näin.

 

Mainokset

2 thoughts on “Se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa

  1. Nyt kommentoit ja vedit johtopäätöksiä aiheesta, josta et tiennyt mitään. Varteenotettavana toimittajana älä tee sellaista. Suomi on vaan näissä kisoissa pelannut niiiiin paskasti, ettei voinut olettaa joukkueen yhtäkkiä nostavan tasoa edellisiin peleihin verrattuna. Suomen pelit ovat olleet karmaisevaa katsottavaa tänä keväänä. Ei ole mitään pessimismiä sanoa, että luultavasti häviävät, jos kaikki aikaisemmat pelit on ollut uskomatonta sähläystä koko joukkueelta. Jos et ole pelejä seurannut niin älä kommentoi.

  2. Ymmärrän juu pointin, mutta vertauskuva ei ehkä ihan toimi tässä tapauksessa. Suomihan sai ”lahjaksi” paikan puolivälierään, eikä edennyt sinne omilla pelillisillä ansioillaan. Ei siis ihme, että katsojat lähtivät skeptisin mielin seuraamaan Kanadan kaatoa. 🙂

Kommentoi, ole hyvä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.