Elämäni paras koulupäivä ja oivalluksia elämästä

Elämäni paras koulupäivä! Ehdottomasti. Olimme koko päivän tänään Korkeasaaressa ja olo on teeman mukaan kovin eläimellinen. Mielenkiintoinen tutkimusmatka eläinten maailmaan ja siihen millaisia piirteitä ja käyttäytymistä voisimme eläimistä ammentaa näyttelijäntyöhön.

Meillä oli tehtävänä aamulla etsi ja havainnoida kahta eläintä: toista, jonka koimme muistuttavan eniten itseämme ja toista, joka puolestaan tuntui täysin vieraalta meille. Arvaatko mitkä minä valitsin? Nämä:

korkeasaari1

korkeasaari2

Minusta hienointa tässä näyttelijäntyön opiskelemisessa on se, että suuri osa harjoitteista, joita teemme harjoittavat ensisijaiseti meidän ”ihmisyystaitojamme”; siis sellaisia asioita, joista olisi hyötyä ihan kenelle tahansa. Esimerkiksi tämä eläintehtävä sai minut ymmärtämään sitä millaista oma toimintani on, siis millainen olen ihmisenä. Olen utelias, saatan kuopsuttaa maata pitkään sormellani löytääkseni sen kiinnostavimman madon ja saada ihan yhtäkkiä jonkun impulssin ympäriltäni, joka sysääkin minut aivan uuteen toimintaan. Olen kiinnostunut ihmisistä, kuten tuo apina – se hyökkäsi heti ikkunalle, kun ihmisiä tuli sitä ihmettelemään. Se oli ihan järjettömän ilmeikäs ja silmät kertoivat tarkalleen mitä se ajatteli.

Sitten taas tuo kameli; voi että minä en voinut ymmärtää kuinka hitaasti se siirtyi asiasta ja paikasta toiseen. Märehti vain paikallaan ilman mitään innostusta ympärillä tapahtuviin asioihin… No, anyways. Hienoja oivalluksia itsestä ja jännittävää tutkintaa siihen kuinka minä toimisin jos olisin ollut tuo eläin. Ja sitten me möyritiin pitkin Korkeasaaren maita ja mantuja ja tutkittiin eläimiämme. Niin hienosti, että Korkeasaaren vieraita alkoi yhtäkkiä kerääntyä ympärillemme seuraamaan työskentelyämme. Eräs perheenäiti sanoi hauskasti ”Onpa kiva, että ne ovat täällä Korkeasaaressa järjestäneet heti tähän alkureitille tällaisen eläinteatterin, pääsee kivasti kiinni siihen millaisia eläimiä täällä on!”

korkeasaari3

Tiedättekö mikä on kaikista tärkeintä, mitä tämä päivä ja näyttelijäntyö ovat minulle opettaneet. Sen, että ollakseen mielenkiintoinen, ihmisen on tärkeää lakata näyttelemästä, unohtaa itsensä, pönöttäminen ja ylipäänsä minkään yrittäminen. Että yrittäisi näyttää tai kuulostaa joltain, olla jotain. Kaikki feikki näkyy läpi, ja kun ei ole aito, ei ole mielenkiintoinen. Tässä on paljon viisautta myös ihan meidän tavalliseen arkeen ja elämään.

korkeasaari4

/Ämmä, I am a monkey

One thought on “Elämäni paras koulupäivä ja oivalluksia elämästä

  1. Päivitysilmoitus: Häröt keskustelut on parhaita | MaiLife

Kommentoi, ole hyvä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.