Miehen näkökulma naisten taloudelliseen riippumattomuuteen

Huomenta! Eilinen keskustelunavaukseni naisten taloudellisesta riippumattomuudesta on herättänyt teidät liikkeelle. Vipinää blogissa ja mahtavaa keskustelua. Heräsin aamulla lukemaan tätä Tompan erinomaista kommenttia miehen näkökulmasta naisten talouteen ja rahasuhteeseen.

tomppa3

Mitä olet mieltä? Lue myös muut kommentit eilisestä blogistani ja osallistu keskusteluun! Itse miettimään tuohon Tompan viimeiseen kysymykseen liittyen sitä, että onko meidät ihmiset rakennettu niin, että miehen itsetunto ei vain kestä sitä, että nainen tienaa enemmän tai on menestyvämpi. Että toimivatko sellaiset parisuhteet pidemmällä tähtäimellä, joissa nainen on parempituloisempi? Onko tämäkin meillä geeneissä, että miehet on rakennettu taloudellisesti perheen pääksi, ja jos tilanne kääntyykin päälaelleen, he eivät sitä kestä? Minäkään en dissaa miehiä, mutta vaan kysyn.

/Ämmä, isojen äärellä…

 

 

 

Mainokset

4 thoughts on “Miehen näkökulma naisten taloudelliseen riippumattomuuteen

 1. Tästä hieman lisää maustetta soppaan: http://www.forbes.com/sites/samanthadaniels/2012/11/13/does-it-matter-who-makes-more-money-in-your-relationship/

  Vaikka kaikki on toki yksilöllistä, niin oma kokemukseni kallistuu siihen suuntaan, että suhteella on paremmat edellytykset kestää jos nainen tienaa vähemmän. Nykymiehen ego ei oikein kestä sitä, että nainen elättää pääasiallisesti tai tienaa enemmän.

  Epäilen silti, että asenne on opittu ja peritty, sillä monille pohjoisen pallonpuoliskon alkuperäiskanoille tasa-arvo oli luonnollista. Pohjoisilla leveysasteilla kun ei pärjännyt ilman saumatonta yhteispeliä. Tilanne muuttui sittemmin kristinuskon rantauduttua kun raamatullinen ajatus naisen arvottomuudesta taottiin kansan päähän.

  Sitä en osaa sanoa, miksi lähi-idässä alun perin ajateltiin – tai edelleen ajatellaan – että mies on perheen pää.

 2. Sellaiset suhteet ei toimi, jossa tähän asiaan takerrutaan, oli se miten päin tahansa. Tai jos mistä tahansa käytännön asioista tulee vallankäytön välineitä tai hierarkian symboleita. Parisuhteessa on kaksi yhdessä tuomassa yhteiseen elämään erilaisia asioita, apuja ja osaamisia yms. ja pidemmällä aikavälillä varmaan suhteeseen mahtuu erilaisia vaiheita ja tilanteita. Omasta mielestäni parisuhteen pointti on olla yhdessä vahvempia, oli se sitten taloudellista vahvuutta tai muunlaista elämän rikkautta. Se toki vaatii molemmilta tiimipelaamista.

 3. Minulla on ollut kolme kertaa suurempi palkka kuin miehelläni, jo silloin kun olemme tavanneet ensi kertaa. Ei ole ollut millään lailla ongelma. Sanoisin ennemmin niin, että miksi olisi 🙂 Raha ei ole koskaan ollut kummallekaan elämän pääasia.

  Meidän liitossa on myös niin, että kaikki rahat ovat yhteisiä, riippumatta siitä mistä tai kenen ansiosta ne ovat tulleet. Ja yhdessä päätetään miten niitä käytetään. Tosin olemme myös sillä tavalla poikkeavia, ettei meillä ole oikeastaan ollenkaan ns. omia elämiä, vaan olemme ja teemme aina yhdessä. Kaiken aikaa. Ihan omasta vankasta tahdosta, molemmin puolin 🙂

Kommentoi, ole hyvä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.