Mites tää suomalainen myyntikulttuuri?!

wtf

Mä oon nyt vähän niinku että wtf. SIIS WTF!? Keissi on tää: otin yhteyttä sähköpostitse erääseen suomalaiseen nimeltämainitsemattomaan pk-sektorin btob-palveluntarjoajafirmaan. Pyysin yhteydenottoa ja tapaamista, koska olemme kiinnostuneet, ja nyt seuraa tärkeä sana, OSTAMAAN heidän palveluitaan. Ni, arvaatteks mitä. Tää nimeltämanitsematon pk-sektorin btob-firma ei ole ikinä vastannut! Olen tässä nyt istunut rahakirstuni päällä pari viikkoa ihmetellen mikä meininki.

wtf2

Tämä jotenkin kirvoitti muistelemaan omia pk-sektorin btob-palveluja tarjoavan yrityksen yrittäjäaikoja ja miettimään tätä suomalaista myynikulttuuria. Onko meillä varaa olla vastaamatta asiakkaillemme? Muistan yhden ainoan kerran omalta pienyrittäjäajaltani, kun en vastannut erääseen yhteydenottoon riittävän nopeasti ja sain päälleni sellaisen pyhän vihan, että oksat pois. Ja tietysti menetin asiakkaan. Sen jälkeen en ikinä jättänyt vastaamatta yhteydenottoihin (eli soittanut puhelimella suoraan yhteydenoton perään!), vaikka minun olisikin täytynyt tarjota eioota.

Ymmärrän kyllä, jos ketään ei kiinnosta auttaa minua typerissä jutuissani ilmaiseksi, mutta jos olen valmis maksamaan rahaa siitä, niin jää kyllä kovasti ihmetyttämään. Vaikka en olisikaan tälle yritykselle mielenkiintoinen asiakas, niin ihan kiva olis kuulla sekin, että ”hei kuule, ei meillä oikein ole sulle mitään tarjota”.

Kyse on ihan älyttömän pienistä teoista, rakkaat kanssapalvelijani!

wtf3

Ni, nyt tärkeä kehotus, rakas yrittäjä ja myyjä: mene ja tsekkaa postilooras just nyt, koska siellä saattaa odottaa MAKSAVA asiakas!

/Maija, ja semmonen meno

2 thoughts on “Mites tää suomalainen myyntikulttuuri?!

  1. Vastaavia kokemuksia täälläkin päässä. Olen odotellut erään helsinkiläisen hakukonemarkkinointiin erikoistuneen firman vastausta parisen kuukautta. Toki nekin kymppitonnit on jo laitettu hyötykäyttöön toisen kumppanin toimesta, mutta kyllä tämä kertoo yleisestä asenteesta aika karua kieltä.

Kommentoi, ole hyvä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.