Impulssit ja ihmiset – ja huutavat pikkuböördit

Sunnuntai! Pakko tunnustaa, että tuo elämän ihme ikkunalaudallani on välillä myös ihan hemmetin rasittava juttu. Nuo pikkuböördit alkavat huutaa ruokaa AAMUKUUDELTA! Ja sitten herää myös ihminen, joka yrittää saada edes yhtenä aamuna nukuttua vähän pidempään. Ei auta vaikka ikkuna olisi kiinni, kun ne HUUTAA IHAN HITOKSEEN KOVAA!

Havaintoni ovat tarkentuneet. Ei se huuto nimittäin vaikenekaan koskaan, vaikka niin taannoin väitin. Keissi menee näin: rääkyminen alkaa klo 6.00 aamulla ja päättyy klo 22.00. Jatkuvalla syötöllä ikkunan ohi vilahtaa varjo ja kuuluu sellainen ”tömps”-ääni, kun lintu tömähtää tuohon peltiselle ikunalaudalle (ehkä osaat kuvitella äänen?). Ja tässä kohtaa tulee tarkennus edelliseen: ei se huuto lakkaakkaan siksi ajaksi kun äitilintu tai isälintu (kumpi nyt sitten syöttövuorossa onkaan) tömähtä ikkunalaudalle mato suussaan, vaan SE KOVENEE SELLAISEKSI HUUTORÄÄYNNÄKSI! Ja tässä kohtaa tulee se hetkellinen ärsyyntyminen ihmiselle, joka joutuu kuunelemaan tätä elämän helevetin kovaäänista ihmettä päivästä toiseen.

Näin.

Mutta edelleen olen sitä mieltä, että on aika siistiä perehtyä tähän lintujen perhe-elämään näin läheltä.

Minulla on tasan yksi kuva eiliseltä ja se on tämä.

eikannatatulla

Ei tuosta kuvasta sen enempää, mutta se jotenkin kiteyttää eilisen päivän hauskuuden. Raahustin illalla väsyneenä Lotan luokse. Tarkoitus oli vaan pyörähtää parantamassa maailman epäkunnossa olevat osa-alueet ystävän kanssa ja tulla aikaisin kotiin nukkumaan. Maailma parannettiin ihan joka osalta (vähän jopa yli odotusten), ja sitten ei yhtäkkiä enää väsyttänytkään. Olin käynyt salilla ja sen jälkeen vain pikasuihkussa meikkaamatta ja pesemättä hiuksia, olin pukeutunut psykedeliakalsareihini (siis näihin) eikä minulla ollut lompakkoa mukana, mutta silti otimme kutsun vastaan liittyä illanviettoon erääseen meille tuntemattomaan seurueeseen. Erinomainen päätös!

Kaksi asiaa: 1) impulssit ja suunnittelemattomuus sekä 2) ihmiset! Nämä ovat minun oppini tältä viikonlopulta. Elämä on vaan niin paljon hienompaa, kun ei suunnittele asioita liian pitkälle etukäteen, vaan tarttuu impulsseihin ja tilaisuuksiin. Ja ihmiset. No, sä tiedät tämän mun ihastuksen ihmisiin. Miten mahtava oli taas tavata iso joukko uusia, upeita ihmisiä tänä viikonloppuna! Ihmisten on tarkoitettu kokoontua yhteen, olla yhdessä, jakaa tarinoita, nauraa… Sillä yhdessä me voimme hyvin. Se on selvästi tämän viikonloppuni iso oivallus.

/Ämmä, joka tajus just, että ne linnut olikin äsken muutaman minuutin ihan hiljaa. Ehkä niillä oli päiväunet.

Mainokset

One thought on “Impulssit ja ihmiset – ja huutavat pikkuböördit

  1. Päivitysilmoitus: Lintukuiskaaja keittiössä | MaiLife

Kommentoi, ole hyvä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.