Elämäni koostuu nyt erilaisista listoista. On pakkauslistaa, to do -listaa, listaa ihmisistä, jotka täytyy ehtiä tavata… kaikkia erilaisia listoja, joihin olen koonnut tärkeitä ennen lähtöä tehtäviä asioita.
Sitten on tämä ”to eat -lista”. Siis erilaiset ruoat, joita on pakko saada syödä ennen lähtöä – ennen kuin ruokavalioni muuttuu pelkäksi turskaksi.
Lista menee näin:
– Silvopleen kasvisruokabuffa (check)
– Nepalilainen ruoka (check)
– Sushi
Ja sitten tämä. Tänään, tänään oi tänään, tämä:
Viimeksi olen syönyt hampurilaisen vuosi sitten Ruotsissa! Ja tänään oi tänään tein sen taas enkä tiedä milloin se taas tapahtuu seuraavan kerran mutta olen haljeta onnesta. Mikä suunnaton ilo! Onni ja autuus! Hampurilainen.
Hampurilainen!
Listastasi huomasin sushin.Toteanpahan, että missään et saa sellaisia loistavia tuoreita sushiraaka-aineita käsiisi kuin Stön kalastajakylässä. Sinipallas, tuore seiti, rautu,ruijanpallas, lohi, taimen, taskurapu mm. Niin että ainakaan siitä ei tarvitse luopua, olettaen, että sushintekoitaito on olemassa. Ja jos ei taito, ole niin halu oppia…