Maija, muista satubaletti!

Haluan huomauttaa pari asiaa. Ekaks: On maanantai.

Toi oli lämmittelyä. Täällä siis ollaan.

Tokaks se, että kun olin jotain viisivuotias, äiti vei minut satubalettiin. Kun ensimmäinen tunti oli loppunut, vannotin äidilleni, ettei hän enää ikinä veisi minua tuohon paikkaan. Jos olisin tiennyt silloin mikä on kirosana, siihen kohtaan olisi tullut sellainen. Ja monta. Siihen loppui ballerinan ura. Ei ollut minun hommiani. Tanssit jatkuivat korkeintaan olohuoneen lattialla populaarimusiikin parissa. Ja sitten niiden muutaman teinidiskon verran, jossa tanssittiin päätä lyhyempien poikein kanssa hitaita kädet tanssiparin takataskuissa. Onkohan sellaista vielä nykyään?

Sitten tuli pitkä musta ja hiljainen kausi, kunnes tanssijanurani huippu kohdattiin vanhojentansseissa. Jostain käsittämättömästä syystä minut ja kavaljeerini nostettiin tanssiaisten kärkipariksi. Minun yhden kerran satubalettikerran, olohuonepopulaarijammailun ja takataskuhitaiden kokemukseni pohjalta! Näemmä rytmitajuni on hämännyt riittävästi, jotta kaikki tekninen sulavuus on jäänyt sen alle. Tämän asian kyllä muistan kuitenkin mainita usein ja eri yhteyksissä, koska olihan se nyt hienoa vetää wienervalssia niinku koko koulun kuninkaallisena. Eikä sittemmin ole juuri valsseja valssattu.

No mutta sitten tänään! TÄNÄÄÄN! Hemmetti. Tanssijanurani saa yllättävän käänteen. Perhana. Näinä aikaisina maanantaiaamuina kun ihminen herää silmät ristissä ja rähmää täyteen tungettuina sekä jokainen lihas kohmeessa, niin sitä saattaa miettiä että miksi Maija, miksi? Muista satubaletti. Se oli perseestä…

aa1

Mutta ei, minä kipaisen vielä tänään kohti yhtä MaiLife Haastetta. Eihän tuo Norjan reissu vielä riitä haasteeksi. Menen tanssimaan ammattinykytanssijoiden kanssa! Yksi Suomen kovimmista nykytanssija-koreografeista, Alpo Aaltokoski on haastanut minut osaksi tanssiteostaan ”Aina Joku Vie”. Tiedän ainoastaan, että tänään minun tehtäväni on asettua tanssitettavaksi ”nykytanssiesitykseen joka pokkaa seuratanssille”. Tämä on siis seuratanssia ja nykytanssia yhdistävä tanssiteos, jossa minun kaltaiseni seinäruusu on päätetty käännyttää sulavaliikkeiseksi parkettien prinsessaksi. Tanssii tähtien kanssa, here I come!

Maija, miksi? Muista satubaletti.

aa3

Jännittävää maanantaita, parkettien partaveitset!

/Maija, joka ei kyllä muista yhtään mitään satubaletista

 

Kommentoi, ole hyvä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.