Kirje sinulle – nyt sitä mennään!

Terveiset korkean paikan leiriltä! Olen matkalla kohti Norjaa. Reissun ensimmäinen taipale on kuljettu ja olen Tampereella. Vähän niinku turvallisissa mutta riittävän arktisissa olosuhteissa harjoittelemassa tulevaa elämääni luonnon armoilla. 

Kuules nyt sitä ollaan menossa. Halusin kirjoittaa sinulle, koska ihan yhtäkkiä minut valtasi kova kaipuu. Ikävä!

Väsymys on päätä pyörryttävä, enkä tällä hetkellä pysty ajattelemaan oikein mitään. Kykenen käsittelemään vain yhden askeleen eteenpäin kerrallaan. Nyt nukun yön Tampereella ja aamulla karavaani starttaa kohti Støtä.

Miten sinä voit tänään?

Minä voin sekavasti. Tunteet ovat ristiriitaiset. Samalla olen täynnä intoa ja odotusta, samalla taas pelkään kuollakseni. Päässä pyörii miljoonittain kysymyksiä.

Mitä jäi taakseni? Mitä on edessäni? Mitä ei jäänyt taakseni? Mitä ei ole edessäni? Missä minä olen nyt? Onko nyt minussa? Missä menee rohkeuden ja hulluuden raja? Voiko olla rohkea jos ei ole hullu? Voiko olla hullu jos ei ole rohkea? Voiko olla? Mitä tästä kaikesta seuraa? Mitä ei seuraa? Kuka seuraa? Seuraako kukaan? Seuraako mikään? Mikä seuraa? Kuinka pitkä aika on vuosi? Onko vuosi pitkä aika? Onko aika pitkä? Millainen on pitkä aika? Onko vuosi aika? Pystynkö minä siihen? Pystyykö se minuun? Mihin minä pystyn? Miksi minä pystyn? Entä jos en pysty? Miksi en pystyisi? Pystytkö sinä?

Häviätkö sinä elämästäni, kun olen poissa niin kauan? Häviätkö elämästäni kun olen niin kaukana? Häviänkö minä? Häviänkö minä kauas vai lähelle? Voiko olla lähellä vaikka on kaukana? Voiko olla kaukana jos haluaisi olla lähellä? Voiko kaukana olla lähellä? Voiko lähellä olla kaukana? Kuka on lähellä? Mitä on olla kaukana? Olethan lähellä!

Osaatko vastata kysymyksiini?

Minä en. Tuntuu, etten pysty näkemään mihinkään suuntaan. Ettei ole menneisyyttä eikä tulevaisuutta. On vain joku hurja välitila, jossa asiat tapahtuvat järjettömällä vauhdilla. Viimeisten muutaman päivän ajan on ollut sellainen olo kuin olisin elänyt unessa. Niin kuin kaikki mikä on tapahtunut ei olisikaan tapahtunut. On ollut hienoja hetkiä joiden todellisuudesta en ole varma. Ovatko ne tapahtuneet? Mitä minulle tapahtuu juuri nyt? Samalla hetkellä olo on täysin turta ja sitten samalla tunnen hyvin vahvasti. Monia tunteita. Viime päivinä. Ja nyt päällimäisenä haikeus. Sinua tulee ikävä!

Tosiasia on kuitenkin, että olen nyt matkalla. Ja tästedes sinä pääset mukaani tälle seikkailulle. Norjaan! Toivon, että siitä tulee hieno tie meille molemmille. Että se synnyttää oivalluksia, tunteita, iloa, naurua, herkkyyttä. Voimaa. Että se vahvistaa meidän sidettämme. Ehkä lähentää meitä.

TODELLA outo olo juuri nyt. Valehtelisin jos väittäisin ettei minua pelota. Pelottaapas. Ihan valtavasti!

maijalähtee

Muistathan, että tykkään sinusta! Paljon! Sinun Maijasi

Ps. Viime päivinä olen kuunnellut paljon tätä biisiä. Roads. Kuuntele se ja sen sanat erityisellä tarkkuudella. Juuri näin minä haluaisin sinulle tänään sanoa, tämän asian kertoa! Ja jos sinä haluat sanoa minulle mitä tahansa, kirjoita minulle! Tulen tarvitsemaan sinua lähiakoina!

 

 

3 thoughts on “Kirje sinulle – nyt sitä mennään!

  1. Ei tämä ole kaukana. Ihan lähellä oikeastaan. Harvaan maahan hurauttaa Suomesta autolla vuorokaudessa. Vuosi on lyhyt aika, ja joka vuosi se tuntuu vain lyhyemmältä. Toisaalta vuosi saattaa muuttua muutamassa sekunnissa vuosikymmeneksi tai loppuelämäksi. Sitä ei koskaan tiedä :). Ne oikeasti tärkeät ihmiset pysyy etäisyydestä huolimatta, ja nyt saat mahdollisuuden löytää uusia tärkeitä ihmisiä. Niitä ei ole koskaan liikaa. Lämpimästi tervetuloa Norjaan! Turvallista matkaa.

  2. On hyvä että on kysymyksiä ja toiveita ja ajatuksia, mutta on myös aika, jolloin ne on hiljennettävä, sanottava että nyt on hyvä, nyt riitän tällaisena, asioilla on tapana ”lutviutua”. Pelkokin on hyvä, sillä silloin olet valppaana ja huomaat asioita ja ihmisiä herkemmin. Hyvää ja antoisaa matka!. Uskon ja toivon että sinulle käy ihan hyvin ja löydät sietä paljon uutta elämääsi.

Kommentoi, ole hyvä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.