Kalastajan kaste, osa 1: nahkiainen

Terveiset Pellosta. Karavaani on kulkenut koko päivän. Minä lopetin mittaamasta matkaa 12 tunnin kohdalla… Mutta nyt olemme pysähtyneet yöksi. Huomenna edessä on vielä yhdeksän tunnin ajo. Nyt meininki on nyt suhteellisen väsynyt. Onneksi ainakin Herra Hermannilla matka on sujunut rennoissa tunnelmissa.

IMG_7573.JPG
Nyt se on todella alkanut! Ollaan niinku into kalastusbisnes heti alkuun. Minulle on nääs heitetty haaste. Tai oikeastaan se on kaste. Kalastajan kaste. Että kun sitten suoritan tämän, olen hyväksytty.

Kalastajan kaste tarkoittaa, että minun tulee perehtyä 20 eri kalaan. Tutustua niihin, niiden kalastukseen ja maistaa niitä.

Ensimmäisenä on vuorossa nahkiainen. Suloinen pikku pusuhuuli! Se oli minun ensimmäinen mielikuvani tästä kalasta. Pysähdyimme Torniossa Kukkolankoskella katsomaan miten nahkiaista poimitaan joesta. Pakko käyttää termiä ”poimia joesta”, koska en ole ihan varma miten se oikeasti sanotaan. Merrataan? Mä opin tän. Lupaan! Kalastuksen. Sitä vartenhan tämä kaste on.

IMG_7625.JPG

IMG_7587.JPG
Mutta noilla noin se tehdään! Ja täältä näin…

IMG_7583 IMG_7591

IMG_7607

Ja tältä ne nyt sitten näyttää. Savustettuna.

IMG_7632

Että bon apetit vaan… En ehkä ihan ensimmäisenä enää kutsu nahkiaista suloiseksi pikku pusuhuuleksi. Mä teen tän. Lupaan. Maistan nahkiaista, jotta voin todistaa suorittaneeni kasteen ensimmäisen osan.

Tiesitkö muuten että nahkiaista kutsutaan yhdeksänsilmäiseksi?

* * *

Tänään muuten tajusin miksi. Tajusin miksi olen tällä matkalla. Tämän takia:

IMG_7627

/Ämmä, joka lupaa, että seuraavan kastekalan kohdalla saat kuulla vähän enemmän faktatietoja… nyt ei jaksa opiskella enempää.

 

2 thoughts on “Kalastajan kaste, osa 1: nahkiainen

  1. Hei! Olen lukenut blogiasi nyt vasta muutaman päivän. Mutta tulen seuraamaan jatkossakin…! Törmäsin siihen jotenkin Hidasta elämää-sivuston kautta. Ja kirjoitan sinulle siksi, että on ihan uskomatonta, että olet juuri nyt Pellossa! 🙂 Eihän täällä käy ”kukaan”… Olen perheeni kanssa täällä nyt syysloman vietossa, mieheni on kotoisin täältä. Mietin, että olisipa hassua, jos tapaisin sinut sattumalta vaikka Pellon S-marketissa. 🙂 Mutta ei tapahdu. Me nukumme Turtolassa, pikku kylässä, jonka jo ohitit matkalla. Nuku hyvin – minä tiedän, mitä unettomuus on. Ja hyvää matkaa. Itse olen haaveillut elämästä norjalaisessa kalastajakylässä jo vuosia. Sinä toteutat minun unelmani. Se on hienoa. Minusta ainakin. 🙂

Kommentoi, ole hyvä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.