Viikinkimatka Lofooteille

Huomenta! Nyt ehdin rauhassa istua alas ja kertoa hieman toissapäivänä tekemästämme reissusta Lofooteille. Kameraan kertyi ihan valtava määrä kuvia, enkä oikein osaa jäsennellä näitä. Paljon mahtuu yhteen päivään. Ehkä nyt vain rämpsäisen kaiken nähtävillesi…

Kohokohdat olivat maisemat, vierailu Borgin Lofoottien Viikinkimuseossa ja työsopimukseni allekirjoittaminen! Minun kalastajani, tuttavallisesti Lofoottien Tomppa tai Tom of Lofoten asuu (go figure!) nimensä mukaisesti Lofooteilla ja koska näillä näkymin viikkoon ei Støssä kalasteta, ei Tomppakaan tule kyläämme. Me siis lähdimme hänen luokseen. Ajoimme koko päivän reissun Lofooteille ja takaisin Støhön. Ja voit arvata, tällä tytöllä riitti ihmettelemistä.

IMG_6242

Vesterålenin maakunnasta kulkee lautta Lofooteille, sillä mekin matkaa taitoimme. Ja hauskaa oli…

IMG_6258

Voi kunpa kameralla saisi tehtyä oikeutta näille maisemille! Tulet näkemään vielä paljon kuvia vuorista, koska minä en ihan hetkeen näihin näkymiin kyllästy. Toivottavasti pian pääsen myös vaeltelemaan noihin maisemiin.

IMG_6264  IMG_6272

Maisemien katselun jälkeen tapasimme Tomin ja jännitimme työsopimuksen allekirjoitusta. Sieltä ne nimet saatiin paperiin ja minä olen nyt virallisesti siimankoukuttaja.

IMG_6283

Borgissa sijaitseva Lofoottien Viikinkimuseo oli mielenkiintoinen kokemus. Borgista löydettiin 1980-luvun alussa maailman suurimman viikinkitalon rauniot. Yli 80 metriä pitkä päärakennus oli käytössä noin vuosina 500–1000. Perimätiedon mukaan täällä asuivat Pohjois-Norjan mahtavimmat viikingit. Nyt alueelle on rakennettu uudelleen kokonainen viikinkikylä.

Minulle oli suuri yllätys se, kuinka mainettaan pahempia viikingit oikeastaan olivat. Tästä museossa ei puhuttu, mutta matkaoppaamme Lauri kertoi monta mielenkiintoista tarinaa. Yksi tämän Norjan vuoden tavoitteistani on päästä perehtymään enemmän Pohjois-Norjan historiaan, kultuuriin ja tarinoihin. Tämä reissu oli hyvä alku!

IMG_6358

IMG_6304 IMG_6301

IMG_6322

Hienointa museosaa oli se, että kaikkeen sai koskea. Kaikkea sai kokeilla. Ja niinhän me teimme…

IMG_6311 IMG_6319

Siinä on minulla päällä 10,2 kiloa painava paita. Viikinkimuotia suoraan 500-luvulta.

IMG_6298 IMG_6332

Pojat kokeilivat tulen sytyttämistä ja puutöitä. Ja jätinhän minäkin merkkini viikinkien maille:

IMG_6334 IMG_6347

Näetkö, mitä siinä lukee? MaiLife!

Kivaa perjantaita sinulle! Minä taidan tänään tehdä pitkän kävelylenkin Hermannin kanssa ja ottaa vähän kuvia Støstä, jotta voisin pian esitellä kotikulmiani vähän enemmän.

Kommentoi, ole hyvä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.