Vapaaehtoishommia ja hermojen koettelua

Tänään oli aika unohtaa omat huolet ja kalastushommat hetkeksi. Minulla oli suuri kunnia päästä Myren kirkolle vapaaehtoiseksi pakkaamaan joulupaketteja Øksnesin kunnan vähävaraisille. Kalastaja Kyrren vaimo Ingrid on seurakubnan suntio ja hänen mukanaan lähdin tänään vapaaehtoistyöhön.

Seurakunta on vuodesta 2009 jakanut ruoka-avustuspaketteja, joihin eri tahot lahjoittavat ruokaa ja pieniä lahjoja lapsille. Minä sain tänään jotenkin ihan uutta virtaa elämään. Tuntui hyvältä kun pystyi olemaan konkreettisesti avuksi jollekin. Varsinkin kun hermoja on kiristänyt viime päivinä aika paljon…

Otin kuviakin päivästä, mutta nyt tämä viimeisinkin toimiva nettiyhteys takkuilee enkä pysty lataamaan kuvia. Enää en jaksa valittaa tästä, vaikka on myönnettävä että bloggarille tämä netittömyys on todella rasittavaa. Pahoittelen jos nyt pariin päivään ei tule yhtään postausta – nyt ei enää hermo riitä taistelemaan netin kanssa. Samoin pahoittelen etten ole päässyt tai pääse kovin nopeasti vastaamaan viesteihinne joita olette minulle paljon laittaneet.

Koetan saada ratkaisun mahdollisimman pian tilanteeseen mutta epäilen että se menee ensi vuoden puolelle. Tilanne on siis se, että minä en voi saadaa täällä Norjassa tarpeisiini riittävää nettiyhteyttä ilman suuria vakuusmaksuja sillä täällä sellaisten hankitaan vaaditaan luottotiedot Norjasta parin vuoden ajalta. Tähän mennessä olen käyttänyt toisen hallinassa olevaa yhteyttä, joka on ylettynyt kotiini, mutta se on ollut nyt viikon mystisesti poikki enkä usko, että yhteys enää palaa. Lisäksi täällä Støssä, Natovuoren takana ei toimi Soneran liittymäni, joten olen täällä nyt ilmaan mitään yhteyksiä.

Tämänkin kokemuksen maailma näyttää nyt haluavan minulle tarjota. Toivon, ettette pidä minua ihan hulluna, kun näin paljon olen viime päivinä hermoillut netittömyydestä. Mutta kun yksi tärkeä osa työtäni on tämä bloggaaminen enkä pääse sitä kunnolla tekemään, raastaa se väistämättä hermoja. Varsinkin kun haluaisi muutamasta asiasta päästä kirjoittamaan vähän laajemmin enkä nyt siihen pysty. Nyt pääsen aina nopeasti käymään kännykän kautta netissä (hitaassa sellaisessa) Arton koukutustuvalla.

Mutta minä tiedän että tämäkin tunne täytyy nyt kokea ja käsitellä. Kaipa siitäkin joku oppi seuraa… Ja näyttävät nuo kuvatkin hitaasti tässä kirjoittaessa latautuvan 🙂 Tässä nyt siis muutama.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/b9e/55593472/files/2014/12/img_9060.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/b9e/55593472/files/2014/12/img_9063.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/b9e/55593472/files/2014/12/img_9073.jpg

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/b9e/55593472/files/2014/12/img_9058.jpg

Kaikesta hermojen kiristyksestä huolimatta olen kiitollinen tästä päivästä. Hienointa on, kun pääsen tutustumaan täällä Norjassa elämään vähän eri näkökulmista. Tämä päivä oli myös tärkeä kielen oppimisen kannalta; miten ihanaa onkaan ymmärtää ja tulla ymmärretyksi!

Tällä tajunnanvirralla eteenpäin. Harmittaa, kun en kykene nyt yhtään mielenkiintoisempaan tekstiin, mutta nettigaten lisäksi väsymys painaa.

Mukavaa torstai-iltaa, palaan niin pian kuun pystyn!

Kommentoi, ole hyvä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.