Yksinäisen joulukalsaridisko ja muita aaton suuria juttuja

Tältäkö on tuntunut, kun herra Bell, tai mikä se nyt olikaan, keksi puhelimen ja maailman ensimmäinen puhelu on soitettu!

Minä soitin tänään Støn ensimmäisen puhelun. Tai ainakin oman ensimmäisen puheluni täältä. On nimittäin iloksemme ilmoitettu, että vuodenvaihteen jälkeen minun pikkuruinen puhelinliittymäni alkaa toimia Støssä. Netcom, se jolla Sonera operoi täällä, on ollut se ainoa jumalanhylkäämä liittymä, joka meidän kylällämme ei ole toiminut. Mutta nyt, pian!

Tai oikeastaan nyt, tänään! Kylällä on viime päivinä juoruttu kenttähavainnoista ja tänään minäkin sain kokeilla toimivaa puhelinta! Ihan yhtäkkiä verkko ilmestyi kännykkääni. Joskin vain noin kahdenkymmenen sekunnin ajaksi, jotta ehdin ilmoittaa äidille, päässeeni puhelimeen, ja sitten yhteys jo katkesi. Mutta ensi vuonna minäkin saan soittaa ehkä puheluita juuri silloin kuin haluan!

Jouluaatto on alkanut kaikilla tavoin erinomaisesti. Näin

paketti4

Tummapaahtoista kahvia. RUISPALA! NAISTENLEHTIIIIIII!!

Sain joulupaketin vanhemmiltani. Ruispalapusseja oli kolme, ja koska minulla on maailman pienin pakastin, vein kaksi pussia tuonne kalastusrakennuksen pakastehuoneeseen. Siellä ne nyt roikkuvat syöttikalojen ja säilössä olevien siimapönttöjen kanssa sulassa sovussa pussissa, jossa lukee isolla minun nimeni. Ettei kukaan vaan nappaisi niitä mukaansa. Vaikka eivät nämä norjalaiset kyllä niitä huolisi. Syövät maailman kamalimpia leipiä täällä!

Nyt on kaikki hyvin. Tai oli siihen asti, kun pääsin naistenlehdessä sivulle, jossa kerrottiin Helsingin erilaisista ihanista kahviloista. Pieni viilto sydämessä. Mutta sitten käänsin sivua, haukkasin ruispalaa ja katsoin ikkunastani aukeavaa merta ja kauniissa lumisateessa kaartavaa kotkaa. Pieni lämpö sydämessä.

Paketissa oli myös pyjama, Suomenlipun värinen. Tänne mukaan ottamani kahdet pyjaman housut – tämänhän sinä haluat tietää – ovat revenneet. Toiset takapuolesta ja toiset sisäreisistä. Ja nyt äiti oli ostanut minulle lahjaksi kaksi numeroa liian suuret pyjaman housut.

?

Olenko minä kuten se kaskelottiherra, josta eilen kerroin? Minä kelasin tulla täältä Norjasta vielä kerran kutemaan sinne tropiikkiin ennen kuin vetäydyn neljänkympin yksinäisyyteen. Tosin kaskelottimaailmassa naiset elävä koko ajan laumassa tropiikissa eiväkä joudu lähtemään lihottamaan itseään Norjaan. No, ehkä se on ihmisillä vähän toisin…

Yhtä kaikki, ruispalat hotkittuani minä pidin päätin kuunnella musiikkia. Ei joululauluja, ei irtoa edelleenkään, mutta niitä kauniita, ihania nostalgisia voimabiisejä, joita olen viime vuoden aikana Spotifyn soittolistalle kerännyt (kiitos vaan luojalle Spotifyn offline-soittotoiminnosta saatan täällä nettijumaltenkin hylkäämässä kyläpahasessa kuunnella soittolistojani). Että jos kuitenkin pieni kyynel tirahtaisi yksinäisen jouluun.

 

 

Aloitin näillä, kahdella minulle tärkeimmällä. Niiden kauneus ja sanoma koskettavat joka kerta. Ja niiden päälle pitää aina laulaa. Eläytyä!

Ikinä ei muuten arvaisi, mikä on viime vuonna eniten kuuntelemani biisi Spotifyn mukaan. Tämä!

 

Kuuntelin sen ja tajusin, että mitäpä tässä nyt nostalgisoida ja surra ihan turhaan. Ei se kyynel tule. Ja sittenhän se repesi: kalsarijouludisko.

kalsaridisko

Näin näköjään vietetään yksin joulua. Joraamalla yksin.

Sitten tajusin, että enhän minä edes ole yksin, ja raahasin Herra Hermannin joramaan kanssani. Kyllä se tykkäsi. Luulisin.

kalsaridisko2

Støssä on satanut lunta eilisen illan ja tämän aamun välillä ihan valtavasti. On niin upean jouluisaa. Jouludiskon jälkeen lähdimme Hermannin kanssa jouluaaton kävelylle.

kalsaridisko3

Kaikki on hyvin. Lumisade tosin yltyy yltymistään. Kohta lähden joulukirkkoon, tuonne tuossa kuvassa. Sitten syön Fazerin sinistä, jota myös sain paketissa. Ja syön leivänpaahtimessa paahdettuja ruispaloja voilla ja juustolla. Sen parempaa jouluateriaa ei voi olla!

Näin näköjään vietetään yksin joulua. Suuria juttuja voi kokea yksinkin.

Rauhaisaa jouluaattoa sinulle oletpa sitten yksin tai yhdessä.

4 thoughts on “Yksinäisen joulukalsaridisko ja muita aaton suuria juttuja

  1. Oikein hyvää joulua Sinulle sinne valtameren rannalle! Ja kiitos, kun olet jakanut kokemuksiasi ja tunteitasi meille tämän blogisi kautta. Muu tekeminen aina pysähtyy, kun huomaan, että uusi päivitys on odottamassa lukemista 🙂

Kommentoi, ole hyvä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.