Uusi vuosi, uusi kalastuskiintiö

Vaikka kaikki muu olisi (ja onkin) elämässä epävarmaa, niin yhdestä asiasta on täysi varmuus: uusi vuosi on katkaissut ministerin pitkät kynnet eivätkä ne enää pääse sorkkimaan meidän soppaamme!

Uusi vuosi tarkoittaa täällä uutta kalastuskiintiötä. Tänään on satamassa kuhissut, kun kalastajat ovat pyörineet tutkimassa tiluksiaan ja sitä miltä merellä näyttää. Voisinpa veikata, että heti kun sää sallii, merelle käy suuri ryntäys.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/b9e/55593472/files/2015/01/img_9324.jpg
Tässä on tämän päivän tärkeimmät. Päivän kalastuskiintiö.

Piha täynnä kalastajien autoja, se on se tärkein. Keittiön ikkunastani kuvasin.

Tai ehkä tärkein on se, että keksin asetella nämä kaikki kuvat yhteen kuvaan, sillä niiden kaikkien lataaminen erilisinä tähän blogiin olisi täältä koukutustuvan kökkönetistä mahdotonta. Arvannet siis, että nettiä minulla ei edelleenkään ole…

Koiran kanssa ollaan nyt kahtena päivänä tutkimassa maisemia, eilen siellä tutulla pienen pirtin portailla sekä tänään Dronningrutalla ja todettu, että talvi on sulanut kokonaan pois. Katsotaan saadaanko lunta vielä tänä talvena. Ei ainakaan jos pitkään on vielä +7 astetta.

Tänään näin kaupan pihalla palolaitoksen johtoauton ja se pisti naurattamaan: sitä kutsutaan täällä kommandoautoksi. Minusta kommandoautin pitäisi kyllä olla musta. Koko auto takalasia muoten musta ja edessä vain tuulilasi, josta näkisi läpi. Kommandoauto.

Sitten käytiin näiden kulmien viihdekeskuksessa eli Asvon kirpputorilla. Löysin sieltä nokkahuilun ja olisin halunnut ostaa sen, mutta jotenkin ajatus kirpputorilta ostetusta nokkahuilusta yökötti. Sen sijaan ostin tuon kirjan. Sen on kirjoittanut mies, joka ainoana maailmassa on valloittanut Pohjois- ja Etelänavan sekä Mount Everestin ja purjehtinut Atlantin yli, Kap Hornin ympäri sekä sieltä Antartikselle ja Galapagokselle. Että siinä on tälle Rampe Jentallekin ehkä jotain opittavaa. Etenkin, kun kirjan nimi on ”Kaikki mitä en oppinut koulussa”.

Sellainen päivä se. Nyt minä käyn vielä töihin, koska minullakin raksuttaa uusi vuosi ja uusi kalastuskiintiö.

Viikonloppuja!

/Äm, joka tuntee hienoista energiavajeen ja väsymyksen aiheuttamaa luovuuspuutistilaa ja hihittää edelleen kommandoautolle.

Kommentoi, ole hyvä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.