Sisu alkaa sieltä missä sinnikkyys loppuu

”Sisu alkaa sieltä missä sinnikkyys loppuu.”

Tuo lause on pyörinyt päässäni eilisillasta lähtien. Osallistuin tilaisuuteen, jossa potkaistiin käyntiin Sisun juhlavuosi 2015. Vuoden tarkoitus on herätellä henkiin suomalaisen sisun käsite ja nostaa sisu Suomen kantavaksi muutosvoimaksi. On tunnustettava, että minulle jäi vähän epäselväksi lanseeraustilaisuudessa mistä Sisun vuodessa on konkreettisesti kyse. Sille ei ole rakennettu käsin tartuttavaa tavoitetta tai päätepistettä, mutta ehkä siinä piileekin koko teemavuoden ydin: annetaan sisun lähteä lentoon omalla painollaan ja päätyä juuri niin sisukkaaseen lopputulokseen kuin tilausta on. Tälle järjestäjäporukalle toivon vilpittömästi kaikkea hyvää – ei ole epäilystäkään, etteikö tuollaisella energialla saataisi paljon keskustelua ja tärkeitä avauksia aikaan. Minä aivan varmasti omalta osaltani osallistun sisuvuoden sanansaattajaksi.

On ollut mielenkiintoista havaita Norjasta tuloni jälkeen kuinka alakuloinen tunnelma Suomessa on tällä hetkellä. Taloudellinen ahdinko ja epävarmuus nakertavat mieliä. Kun on ollut hetken poissa ja etäällä päivän polttavista tapahtumista, tunnelman aistii erityisen herkästi.

Sisua Suomi nyt varmasti eniten tarvitseekin, ja on todella tarpeen juuri nyt herätellä ajatuksia siitä mikä vaikeina aikoina on erityisen tärkeää: henkinen lujuus, periksiantamaton sitkeys, räjähtävä muutosvoima ja kyky muuttaa suuntaa silloin kun on tarpeen.

sisu2

Illan ehdottomasti koskettavin puhuja oli Pekka Hyysalo, joka kertoi oman sisutarinansa.

sisu1

Yksi todella konkreettinen ja erityisesti minua innostava tempaus Sisun vuodella on: tiistaina 10.3. kello 15-16 järjestettävä Earth hour -henkinen Hour of Sisu -tempaus, joka haastaa kaikki suomalaiset tekemään jotain mikä jännittää ja tuo onnistumisen iloa tai auttaa voittamaan pelot.

Minä osallistun tähän tempaukseen varmasti jollain tavoin, jokin raja on Hour of Sisun aikaan rikottava. Vielä en tiedä mikä ja miten, mutta ehkä sen keksin lähipäivinä. Mitä jännittävää tai rohkeaa sinä voisit tehdä tiistaina 10.3? Keksitkö jotain ehdotusta minulle?

sisu3

Päässä ei liiku enää mitään. Tämän päivän sisut taitavat nyt olla loppuun käytetyt. Palaamisiin huomenna!

/Äm, toivottaen sisukasta alkavaa viikkoa

2 thoughts on “Sisu alkaa sieltä missä sinnikkyys loppuu

Kommentoi, ole hyvä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.