Kiviseiniä

Eilen oli hassu päivä. No, okei, valehtelematta: eilen oli ihan kamala päivä. Jos siitä pitäisi joku visuaalinen mielikuva rakentaa, oli kuin olisin ollut eristettynä metri kertaa metri -alueelle korkeiden paksujen seinien sisälle. Ei liikkumavaraa, ja mihin tahansa kääntyi, silmäripset osuivat kylmään seinään.

Ni, sellainen oli eilinen.

Tänään tuo kuva on hieman muuttunut. Nyt näen vain edessäni seinän. Mihin tahansa liikun, vastaan tulee toinen seinä: jokaisen takana on joku eri asia tai näkymä. Ja minä mietin mitä seinää kokeilisin koputtaa. Saisinko jostain vasaran, jolla hakata se rikki? Menisikö se edes rikki vasaralla? Kuinka pienestä aukosta voisi päästä ulkopuolelle?

Sellainen on vaihe elämässä juuri nyt. Monta mahdollista seinää rikottavana kunhan vain tietäisi miten, milloin, millä tavoin ja miksi ne rikkoisi. Voiko niistä kaikkia edes murtaa? Voisiko joku edes vähän auttaa minua rikkomaan jonkun seinistä?

Muistatko HelsinkiRealin? Keskusteluohjelman, jota olen ollut tekemässä?

Näin tämän TEDx-puheen, jolla sisarsarjamme LondonRealin Brian Rose kertoo omaa tarinaansa siitä kuinka hänestä, entisestä pankkiirista tuli podcast-toimittaja. Sen lisäksi, että kohdassa 13:30 meinaan pakahtua ylpeydestä Brianin mainitessa puheessaan HelsinkiRealin, hän sanoo jotain joka pysäytti minut.

”Hän ei auttanut minua, ei antanut vastausta kysymyksiini. Siten hän antoi minulle mahdollisuuden ansaita tämän kaiken… Kiviseinät eivät ole olemassa siksi, että ne pitävät meidät ulkopuolella, vaan osoittaakseen kuinka paljon me jotain haluamme. Kun ihmiset näkevät sinun tulevan kiviseinän läpi, he menevät ja etsivät oman seinänsä, jonka läpi kulkea. Samalla he luovat kokonaisen sukupolven, joka tekee samoin.”

Sellainen ajatus tähän aamuun. On minulla toinenkin. Tämän mietelauseen bongasin ystäväni jääkaapin ovesta. Sillä ei ole mitään tekemistä minkään kanssa. Mutta tiiliseinien kanssa kamppaillessa juuri tällaiset älyttömyydet ja pienet asiat saavat elämän hymyilemään.

palkintonainen

Ihanaa päivää ja iloa ja valoa ja lempeitä ajatuksia!

/Äm

One thought on “Kiviseiniä

  1. Päivitysilmoitus: Kun Samppanjapissiksestä tuli perustulon kannattaja | MaiLife

Kommentoi, ole hyvä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.