Mitä vauraus on?

Jos eilinen oli Supermiesten päivä, tämä päivä on omistettu vauraille naisille. Niinku isolla veellä ja ännällä.
Minustahan ollaan tekemässä sellaista: Vaurasta Naista vaurausasiantuntija Terhi Majasalmen johdolla. Olemme aloittaneet prosessin, jonka tavoitteena on auttaa minua seisomaan kohta taloudellisesti vankasti omilla jaloillani. Ensi viikolla kerron sinulle miksi ja miten tämä tapahtuu.
 
Tänän iltapäivän ja illan olen viettänyt Helsingin kattojen yllä ravintola Palacessa kuulemassa tarinoita vaurastumisesta.
terhisemma

Tilaisuudessa puhuivat Eskimo Finlandin Susanna Paloheimo, Terhi itse ja Emotion Trackerin Camilla Tuominen. Mä hengasin.

Yksi kysymys on olennainen juuri nyt.
 
Mitä vauraus oikeastaan on? Mitä vaurastuminen tarkoittaa minulle. Onko se vain rahaa vai myös jotain muuta? Auta. Anna ajatuksia. Mitä vauraus tarkoittaa sinulle?

5 thoughts on “Mitä vauraus on?

 1. Totta kai se on rahaa. Taloudellisesti vakaa.
  Mutta on se myös henkistä vaurautta: silloin löytyy keinoja, työkaluja tehdä elämän antamista sitruunoista maistuvaa ja virkistävää mehua!
  Voisiko myös sanoa, viitaten positiivisuuden postaukseesi, että henkisesti vauras ihminen näkee pilven reunassa kultareunuksen 🙂
  Voimakasta loppuviikkoa! Sinulla tuntuu suuret tuulet puhaltelevan!

  • Tuo on tosi hyvä kiteytys, Susanna. Jotenkin minäkin haluan ajatella, että vauraus on talouden tasapainoa, mutta myös monta kokemuksen ja näkemyksen tason asiaa. Esim vaikka minä olen nyt prosessissa, jossa haemme minulle vaurautta, en näe sitä vain rahana enkä itse asiassa missään tapauksessa rikastumisena rahallisesti, vaan monen asian yhteisvaikutusta. Ehkä vauraus voisikin tarkoittaa juuri tasapainoa?

 2. Raha on loppujen lopuksi sivuseikka. Joo, sitä tarvitaan, mutta jos multa kysytään, tunnen itseni rikkaammaksi silloin, kun elämä on sillä mallilla että nautin kaikesta mitä teen, kuin silloin, kun lompakossa on paljon rahaa mutta muut asiat mättää.
  PS. Kyllä rahakin silti ihan kivaa on, en sitä kiellä! 🙂

  • Joo. Mä oon tässä nyt viimeisten ehkä päivien aikana tajunnut sen, että raha on sivutuote. Sitä on ja sitä tulee. Mutta on keskityttävä ensisijaisesti siihen, että osaa antaa. Sitten vasta osaa ottaa vastaan. Tänään (24.4.) kirjoitin juuri oivallukseni tästä asiasta. Suht jännää on se, että mä on ole koskaan ollut näin onnellinen, vaikka rahaa ei ole yhtään. Toki elämässä selviytyminen on vähän helpompaa jos sitä olisi. Mutta onneksi köyhä keksii keinot 😀

 3. kyllä se vauraus voi myös ilmestyä ihmisen elämään ihan itsestään, jos on tarpeeksi rahaa, jotta voi tuntea tasapainoa eikä tarvitsis enää olla tulevasta huolissaan, elikkä esm. pärjääkö budjetilla ennen kun taas saan palkan..siis silleen..
  ps: pienituloinen

Kommentoi, ole hyvä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.