Maailma seikkailijan silmin – Pata Degermanin kanssa Forumin seinällä

No kyllähän se eilen jännitti. Aamusta alkaen. Tai ehkä jopa yöstä, sillä näin jotain ihan kamalaa painajaista ja heräsin päivään kovin ahdistuneissa fiiliksissä. Haaste pyöri mielessä; pitäisi kiivetä 15 metrin korkeuteen kauppakeskus Forumin seinälle kaupungin vilkkaimmalla paikalla yhdessä seikkailija Pata Degermanin kanssa.

Miten se tapahtuu? Millainen on Portaledge-teltta, jolla tarkoituksemme on hengailla? Sataako kaatamalla? Uskallanko edes ylös asti? Tipunko?

IMG_1143

Mutta onneksi reikä päässäni on tarpeeksi iso, eikä pelolla ollut sijaa tässä pelissä. Kello 18 kipusin yläilmoihin. Tuonne noin!

IMG_1105

Nyt ei onneksi tarvinnut kiivetä itse pitkin lasiseinää, vaan pääsin ylös nosturilla. Ja onneksi reikäisen pääni suojaksi sain myös kypärän ja ympärilleni asianmukaiset turvaaljaat. Seikkailussa tärkeää on varmistaa turvallisuus.

ylös2

pata

Ylhäällä odotti tämä herra ja upea maailma; sellainen, jota en osaa oikein edes sanoin kuvailla. Sanat eivät myöskään riitä kertomaan siitä prosessista, jolla postimerkin kokoiseksi osoittautuneelle teltalle (josta nyt yleisön ylös näkemisen takia puuttuivat seinät) piti kavuta.

IMG_1119 IMG_1120 IMG_1122 IMG_1125

Mutta perille päästiin turvallisesti. Nosturi laskeutui takaisin maan pinnalle, ja me jäimme Patan kanssa ylös hengailemaan.

IMG_1127

Tuntui yllättävän turvalliselta. Sää suosi meitä eikä hökötyksemme heilunut niin paljon kuin etukäteen ajattelin. Turvallisuutta lisäsi varmasti se, että seuranani oli Suomen kokenein seikkailija.

Tein sinulle tämän: videon visiitistäni yläilmoissa, sillä se kertoo varmasti sinulle enemmän ajatuksistamme ja kokemuksestamme Helsingin kattojen yllä. Juttelimme Patan kanssa seikkailusta. Mitä seikkailu hänelle tarkoittaa? Milloin Patasta tuli seikkailija ja millaisia ohjeita hän meille wanna-be-seikkailijoille antaa? Mikä on seikkailun syvin olemus? Ja koska Patalla on niin mielenkiintoisia ajatuksia, sallin videon olla tällä kertaa vähän pidempi, sillä sinä jaksat varmasti katsoa sen!

Tervetuloa mukaan seikkailuun!

IMG_1154

”Adventure is a mindset. I want to see what the next corner is. You explore. You discover yourself.” -MaiLife

Mihin sinä haluaisit minut haastaa? Johonkin rajoja rikkovaan, heittäytymistä vaativaan? Ehkä rohkeaan repäisyyn tai mielikuvitukselliseen juttuun? Johonkin uuteen tai jännään vanhaan tuttuun? Hulluttelun hetkeen tai mielenkiintoiseen retkeen? Katsopa tästä MaiLife Haaste ja ota minuun yhteyttä, niin lähdetään yhdessä seikkailulle!

/Ämmä, joka muuten sitten jätti Patan yöksi nukkumaan tuonne. Toivotaan, että uni maistui kaupunkiluonnossa

teltta

Kuva: Aku Varamäki

 

Kommentoi, ole hyvä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.