Seikkailu nimeltä yrittäjyys

Hassua tämä elämä. Viimeiset kaksi kuukautta erityisesti. Syyskuussa palasin rakkaan harrastuksen pariin ja minusta tuli taas yrittäjä. Samalla polveni napsahti, mikä pakotti minut siirtämään kaikki fyysiset suoritteet ja seikkailut hetkeksi sivuun. Sitten tuli vielä keuhkoputkentulehdus, ja syksyn melskeessä on täytynyt keskittyä vain työn tekemiseen.

Hassua tämä elämä. Viimeisen kahden kuukauden aikana en ole voinut tarjota sinulle suuria seikkailuja. Se on harmittanut. Kävely- ja mäkihyppyhaasteiden treenit ovat viivästyneet. On tuntunut, ettei ole oikein mitään sanottavaa.
Mitä tapahtuu silloin kun ei seikkaile? 
Hassua tämä elämä ja se kuinka erilaisista perspektiiveistä me sitä katsomme. Harmittelin eräälle tuttavalleni tilannetta; kuinka minusta tuntuu lähes kuin pettäisin sinut kun en voikaan jatkuvasti tarjoilla suuria seikkailuja. 

”Mutta sinähän olet juuri aloittanut yrittäjänä – sehän on ihan valtavan hurja seikkailu”, tuttavani sanoi.

Niin. Hassua. En ole itse osannut ajatella asiaa tuolla tavoin. Minulle yrittäminen ja yrityksen perustaminen ovat jotenkin niin tavanomaista ja normaalia, etten ole osannut ajatella sen pääsevän monelle ihmiselle suurten seikkailujen listalle.

Ja sitten palikat napsahtivat paikoilleen. Olen viikkoina useaan otteeseen ihmetellyt miksi yrittäjyys ja oman yrityksen rakentaminen vetävät minua niin kovasti puoleensa. Suorastaan parina päivänä hakannut päätä seinään ja miettinyt enkö voisi päästä yhtään helpommalla. Mutta yrittäminen kaikkinen hyvine ja huonoine puolineen on jatkuvaa seikkailua, uuden löytämistä ja uteliasta tutkimista. Siksihän minä tätä rakastan. Siksi tämä on minulle paras tapa työllistyä. Yrittäjänä kaikki on mahdollista ja koko maailma on auki.

  
Olin eilen Entrepreneur of the year -gaalassa juhlistamassa suomalaista yrittäjyyttä Helsingin Oopperatalossa (kuvassa ystäväni Maritan kanssa). Oli hieno ja hauska ilta, mutta tänään väsyttää. Ei jaksa Samppanjapissis enää ihan samaan malliin juhlia kuin vuosia sitten… Mutta onneksi yrittäjälläkin on vapaapäiviä, olkoon tänään sellainen!
Levätkää tekin, rakkaat!

/Ämmä, joka iloiten ilmoittaa, että uudet yrittäjyysseikkailut ovat alkaneet ja kerron niistä sinulle pian tarkemmin

Kommentoi, ole hyvä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.