Kotimaan kulttuurishokki

Usein sanotaan, että ihminen ulkomaille mennessään kokee kulttuurishokin. Että erilainen tapa elää ja toimia tuntuu vieraalta ja oudolta aiheuttaen vaikeutta sopeutua. Vastustustakin.

On minulla ollut kulttuurishokkia joskus ulkomailla, mutta nyt minulla on käänteinen kulttuurishokki; kotimaan kulttuurishokki. Erityisen poikkeuksellinen tällä kertaa, sillä se on alkanut heti palattuani. Useimmiten reissuilta palatessani jaksan matkan antamin voimin joitakin viikkoja, mutta tällä kertaa palaaminen Suomeen on ollut uskomattoman vaikeaa. Jet lag vaivaa, kylmyys vaivaa, hymyjen puute vaivaa, ikävä vaivaa… Pää on sekaisin ajatuksista.

Jos ei olisi näitä naisia, olisin varmasti jo varaamassa paluulippuja Vegasiin.

  
Siis aivan oikeasti. Jos elämässäni ei olisi näitä yhtiökumppaneita ja ystäviä, en tiedä mitä tekisin; ehkä ilman heitä minulla ei juuri olisi syytä jäädä Suomeen. 

Jetlag on vaivannut pahasti, mutta eilen sain yllätyshemmottelut näiden naisten kanssa. Meille oli järjestetty visiitti spahan pedikyyreineen ja hierontoineen sekä Escape Room -huonepakopeli.

Maatessani span hoitopöydällä tunsin käsittämätöntä kiitollisuutta; elämäni on aika upeaa, kunhan vain muistan aina nauttia kovan työn lomassa näistä hienoista asioista, joita saan kokea. Sillä niitä riittää.

     
  

Hemmottelujen, seikkailuiden ja illallisen jälkeen hyppäsin vielä junaan ja matkustin Jyväskylään. Ehkä tälle viikolle on nyt reissattu riittämiin. Pää ja sisäinen kello ovat aivan sekaisin, mutta siitä huolimatta tänään illalla juhlitaan äitini 60-vuotisjuhlia.  

Kaunista viikonloppua sinulle, ystäväni! 

/Ämmä

Kommentoi, ole hyvä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.