Lumitykki valloitti Jukolan

Se on sunnuntai ja täällä päin maailmaa suhteellisen rapsakka olo. Viimeiseen puoleentoista vuorokauteen on tullut nukuttua 2 tuntia.

Terveiset Jukolan viestistä Lappeenrannasta! Minulla on ilo olla mukana tänä kesänä Lahti2017-MM-kisojen kesäkiertueella ympäri Suomen – tietysti mäkuhyppyhommissa. Jukolassa startattiin ja läpi kesän jatketaan erilaisissa tapahtumissa. Ehkä mekin kohtaamme kesällä jossain päin Suomea!! Aivojen toimintavalmius on tällä hetkellä, kotiin vasta saavuttuani, lähellä nollaa, joten annetaan kuvien puhua puolestaan.

Jukola oli kokemuksena hieno, vaikka keli oli sitä Esterin takamuskamaa. Yötön yö metsässä ihmisiä tavaten ja hauskaa työtä tehden kuitenkin peittosivat kaiken kosteuden, kylmyyden ja mudan (johon muiden muassa automme jumittui ja aiheutti massiivisen kolmen tunnin mittaisen pelastusoperaation…) aiheuttaneen kelihaasteen.

IMG_1869

Lumitykki (minä) ja Latukone (Hanna) ovat tulleet Lahdesta vuodesta 2017 tamppaamaan latua kohti hiihdon huippukisoja.

 

IMG_1918

Ja tällaisia löytyi matkan varrelta: tässä ruotsalainen GIf-joukkue, jonka löysimme iglusaunasta. Näistä kundeusta tuli meidän viralliset selänpesijämme – tietysti!

 

IMG_1934

Mäkihyppyvirtuaalilasit olivat hitti! Suurmäen huipulta laski Jukolassa kymmenittäin ihmisiä.

 

IMG_1936

Ja minä elin mukana jokaisessa hypyssä!

 

IMG_1925

IMG_1938

Huipulla huippasi ja minä olin tietysti tarjoamassa tukeani jokaiselle sitä tarvitsevalle. Tässä otettiin jo alitajuisesti mallia kohti Tangoja; seuraavan kerran meidät kun voi tavata Seinäjoella Tangomarkkinoilla.

 

IMG_1882

Tässä meidän oma joukkueemme: (vasemmalta) olympiavoittaja Sami Jauhojärvi, maajoukkuehiihtäjä Ristomatti Hakola, MM-kisojen maastohiihdon kilpailunjohtaja Raiko Pousi, Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala, Hiihtomaajoukkueen haastajaryhmään kuuluva Katri Lylynperä, hiihtäjä ja hiihtosuunnistuksen MM-mitalisti Jussi Simula sekä maajoukkuehiihtäjä Anssi Pentsinen, joka ankkuroi joukkomme maaliin sijalla 283. Lattialla kompuroivat jokerit olivat mallasrastil eka ja maalis vika…