Suorat sanani: Naisella täytyy olla omat rahat

Matkani varrella olen kyllä tullut oppineeksi mutia myöten jos jotain. Kodin Kuvalehti pyysi minua lausumaan suorat sanat rahasta, ja minähän kerroin avoimesti ja rehellisesti, mitä kokemani on minulle opettanut rahasta. Nämä olisivat kenties asioita, joita sanoisin tyttärelleni jos minulla sellainen olisi.

Vaikka kyllä minä sitäkin mieltä olen, että uuteen voi heittäytyä toki myös rahatonna! Mutta kuten minun stoorini kertoo, se on sit vaan vähän hard corempi seikkailu se, enkä sitä ehkä ihan kaikille suosittele.

img_4088

Juttu sähköisessä muodossa ja paremmin luettavissa Kodin Kuvalehden netissä täällä!

 

Ja lisää minun ajatuksiani rahasta ja rahattomuudesta löydät täältä.

 

 

 

2 thoughts on “Suorat sanani: Naisella täytyy olla omat rahat

 1. Ihana Maija,
  hyvä että sanoit suoraan ja kerroit avoimesti kokemuksistasi!
  Minä riuhtaisin yli 5v sitten itseni ja tyttäreni irti todella vaikeasta avioliitosta
  ja hyppäsin tuntemattomaan. Hiukan epäilytti miten taloudellisesti selviäisimme,
  mutta mulla oli vakkarityö (ja on edelleenkin, tosin huonosti palkattu), mutta riittää elämiseen, vaikka mies on jättänyt maksamatta elatusmaksut lähets kokonaan -eikä olla saatu edes tavaroitamme vielä ulos sieltä talosta. Juuuri äsken kuulin että tälle viikolle sovittu tavaroiden noutu ei onnistukaan…vielä…jos koskaan.
  Jos minulla ei olisi ollut omia, itsetienattuja rahoja mahdollistamassa muutosta, olisimme vissiin vieläkin pakon edessä siellä.
  Lähipiirissäni on muutamia naisia, joilla ei ole mahdollisuutta minkäänlaisiin muutoksiin, koska rahattomana et pysty toimimaan mitenkään. Eräskin ystävätär tekee selkä vääränä töitä, eikä silti saa käyttää itse tienaamiaan rahoja siihen mitä itse toivoisi…esim. hän haluaisi vierailla lastensa ja lastenlastensa luona, mutta joutuu keskustelemaan miehensä kanssa ja ihan taistelemaankin siitä, saako käyttää omia rahojaan omien (ekasta avlioliitosta peräisin olevien) lastensa luona käymiseen.
  Raha ratkaisee paljon: olet joko itsenäinen ja itsellinen -tai pakon edessä vain toisen, päättävän henkilön jatke. Ei puhuta edes isoista summista vaan ihan periaatteista.
  Hyvä kun otit tämänkin aiheen puheeksi, toivottavasti se rohkaisee joitakin päättämään omista asioistaan ihan ite!
  Terveisin ja tsemppiä polvellesi
  Marikka

  • Kiitos, Marikka taas ajatuksistasi! Sanotaan, että rahalla ei saa onnea, mutta kyllä se myös niin on, että raha tietyn väistämättömän perusturvallisuuden tunteen luo. Ja kuten kuvaat, raha saattaa olla valtava riippuvuussuhteen synnyttäjä – niin kävi minullekin. Ja tuo riippuvuus sitten synnyttää paljon tarpeetonta pahaa oloa yleensä molemmille osapuolille. Näistä asioista on puhuttava ja niistähän tullaan puhumaan täälläkin vielä paljon 🙂

Kommentoi, ole hyvä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.