Opit ja oivallukset

IMG_5041

Blogiini on piirtynyt matka, jonka varrella olen tehnyt suurempia oivalluksia elämästä kuin olen koskaan voinut kuvitellakaan. Olen halunnut jakaa ne kanssasi, sillä toivon, että sinäkin alkaisit rakastaa matkaa, ymmärtää, että elämän suurin anti ovat opit ja oivallukset, joita matkamme varrella keräämme mukaamme.

Muun muassa tällaisia asioita elämä on minulle opettanut…

On vain matka
Ei ole paikkaa nimeltä ”perillä”, ei ole hetkeä nimeltä ”toteutunut unelma” ei ole tilaa nimeltä ”täydellinen lopputulos”. On vain matka; polku, tie, virta, joiden varrella syntyy elämän ihme.”… Lue lisää

Marraskuun mekkala
”Kello 8.03. Olen maannut sängyssä hereillä jo pitkään. Painepesurisade pyyhkii kattoa. Kun painan silmät kiinni oikein tiukkaan ja antaudun äänelle, on kuin olisi autopesussa. Palaan mielessäni lapsuuteen. Esson autopesuun. Nyt tuntuu samalta.”… Lue lisää

Aikana ennen jotain
”Tuuli ei anna periksi. Se tuntuu voittavan. Se tunkee suuhuni ja nenääni, enkä voi hengittää. Kun vihdoin avaan kotioven, se tulee. Itku. Nyt sen piti tulla. Ja huomenna tulevat taas kotkat. Aikana ennen jotain.”… Lue lisää

Minä olen tässä
”Voisko joku teistä läpsäistä mua turpaan siksi, että olen koskaan ikinä kehdannut kyseenalaistaa sitä että tässä elämässä ei olisi jotain johdatusta! Tämän johdatuksen seurauksena syntyi tämä kirjoitukseni, joka on valehtelematta viisainta mitä voin ja osaan koskaan kirjoittaa.”… Lue lisää

Stressiä ei aiheuta epävarmuus, vaan älytön tarve kontrolloida
”Sitä ajattelee, että kontrolloimalla, tartautumalla ja hallitsemalla poistaa epävarmuuden, vaikka oikeastaan tekeekin aivan päinvastoin: tunkee itsensä yhä syvemmälle siihen illuusioon, että elää varmuudessa. Ja sitten jos se päivä koittaa, että kontrolli pettää, seuraukset voivat olla tuhoisia.”… Lue lisää

Äärilaita, jolla on vain yksi jumala
”Kuukausi. Humps. Toinen. Meni jo. Tulee paljon ja kovaa vauhtia. En ehdi kuunnella ajatuksia tai tuntea tunteita. Humps. Meni jo.”… Lue lisää

Voidakseen ottaa kohtalon käsiinsä on ensin opittava kellumaan
””Nyt sun on aika ottaa kohtalo omiin käsiin.” Se oli ensimmäinen lause, jonka minä kuulin vuonna 2016. Keskustelu kohtalosta ja siihen tarttumisesta oli ensimmäinen, jonka minä kävin. Miten minä voisin sen tehdä?”… Lue lisää

Typerät tottumukset tappava sinut
”Ugh. Sori. Sä olit nyt tällainen mallikappale tällaiselle isolle saarnalle.”… Lue lisää


Mitä tekisit jos ei olisi oikeita kysymyksiä jos ei olisi oikeita kysymyksiä, ei vääriä vastauksia?
”Varmuus, sitä minä jäin miettimään. Estääkö se, että minun on aina oltava varma minua toimimasta? Että täytyy tietää?” Lue lisää

Me ollaan kaikki ihan yhtä pihalla
”Miinus 1,5 kuukautta tästä hetkestä. Syyskuu 2015. Ei. Olin pihalla. Miinus yksi vuosi tästä hetkestä. Lokakuu 2015. Ei, olin pihalla.  Miinus kolme vuotta ja kahdeksan kuukautta tästä hetkestä. Helmikuu 2012. Eiiii. Olin pihalla.”  Lue lisää
elämänaakkoset