Arvojen mukaisia valintoja

Vaalipäivä. Olen päättänyt olla ottamatta julkisesti kantaa politiikkaan, enkä edellenkään aio poliittisia kantojani kovaan ääneen huudella.

Yhden huomioin kuitenkin tänään tein. Kun oma elämä ja arvot sekä tilanteet ja asetelmat muuttuvat, vaikuttaa se myös omiin poliittisiin näkemyksiin jopa dramaattisesti. Tänä päivänä katson maailmaa hyvin eri näkökulmasta kuin esimerkiksi neljä vuotta sitten edellisten vaalien aikaan. Ja se vaikutti myös vaaliuurnalla. En kokenut aiemmin äänestämieni henkilöiden tai puolueiden tekemisen koskettavan enää itseäni. Tuntuu, että tänään äänestäessäni Helsingin kaupungintalolla ajattelin ehkä ensimmäistä kertaa koskaan sitä, millaiset laajemmat vaikutukset äänestyspäätökselläni on. Äänestin ehkä ulkopuolelta katsottuna yllättävällä tavalla, mutta minulle ehdokasvalintani tuntui tärkeältä. Tein arvovalinnan, ja toivon, että se näkyy tänään, kun Suomen seuraavien vuosien suunta sinetöityy.  

Minun äänestysmaisemani tänään. Ulkomailta juuri palanneena äänestin Helsingin kaupungintalolla, Sofiankadun puolella.

Jännittävaa tulosiltaa sinulle. Jostain syystä vaalilähetykset ja tulosten odotus ovat kiehtoneet minua aina valtavasti. Nyt en omista televisiota, mutta onneksi tunnelmaan pääsee virittäytymään netinkin kautta.

/Äm.

Kommentoi, ole hyvä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.