Pikkulintu ikkunan takana

Maanantai! Ja elämä on… no, voisinpa sanoa, että jännää. Sinä, joka olet kulkenut mukanani jo pidempään tiedät, että linnut ovat minulle todella tärkeitä eläimiä. Pelkään niitä, mutta samalla ne ovat minulle hyvin symbolisia luontokappaleita. MaiLife alkoi kertomuksellani mielettömästä kohtaamisestani linnun kanssa, tästä. Ja sitten tämä tapahtuma sai kovin uuden muodon ja merkityksen vuodenvaihteessa, tämän. Ja Sarastus-blogissani kerroin aikoinaan lintujen merkityksestä näin.

Kaikki lähti oikeastaan siitä, että sillä hetkellä kun äitini on saanut tietää odottavansa minua, pikkulintu oli tuijottanut häntä silmästä silmään ikkunan takana, hänen äitinsä taas menehtyi kun lintu lensi sisään ikkunasta. Linnuilla on ollut valtavaa syboliikkaa jo äidilleni, ja sitten linnut alkoivat seurata myös elämässäni. Lintu ikkunan takana on tuonut mukanaan onnea ja iloa, ja ikkunasta sisään lentäessä on tapahtunut menetyksiä. Ihan todella!

Istuin eilen illalla nojatuolissa mietteissäni. Olin jotenkin koko päivän todella mietteliäänä erään ison kysymyksen äärellä, olo oli vähän outo – siis hyvällä tavalla, mutta outo kuitenki. Juuri tuolla hetkellä mietin sitä asiaa todella vahvasti. Yhtäkkiä Hermanni pomppasi pystyyn. Tuijotti ikkunaan tiiviisti, ja koko sen olemus sähköistyi. Säikähdän sen poikkeuksellista toimintaa. Se säntäsi ikkunalle. Kuulen kovan sirputuksen ja näin pienen linnun ikkunalaudalla. Siinä se seisoi ja sirputti. Hätkähdin. Jäimme Hermannin kanssa pitkäksi aikaa tuijottamaan lintua liikkumatta. Sitten se lennähti pois. Ja on tullut nyt monta kertaa takaisin. Tuo yksi pien lintu. Tänä aamunakin. En osaa selittää tätä yhtään tämän paremmin. Mutta minulla on kovin kummallinen olo. Ehkä saan selityksen tälle pian.

Ihana viikko edessä. HelsinkiRealin kuvauksia, minun omat promokuvaukset keskiviikkona, kuvauksia varten vaatteiden hankkimista, keskiviikon MaiLife haaste ja longboardaus (!), treenaamista Tiian kanssa, Teatteri Elon harjoituksia. Näin lähtee viikko käyntiin. Lintu pyörii mielessäni. Yhä vaan. Harmanni on tainnut sen jo unohtaa. Ainakin kovin lungisti herra ottaa tällä hetkellä!

hermannilungi

/Maija, pistää nyt ison vaihteen päälle ja lähtee hoitamaan viikon työasioita, eka task: shoppaamaan kuvausvaatteita!

4 thoughts on “Pikkulintu ikkunan takana

  1. Päivitysilmoitus: Linnut ovat rakentaneet pesän ikkunalleni! | MaiLife

  2. Päivitysilmoitus: Linnunpoikaset ovat kuoriutuneet! | MaiLife

  3. Päivitysilmoitus: Lintukuiskaaja keittiössä | MaiLife

  4. Päivitysilmoitus: Matalia ja korkeita paineita | MaiLife

Kommentoi, ole hyvä!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.