Mihin vedän rajan yksityisyydessä?

Olen miettinyt nyt tässä parin päivän ajan sitä mihin vedän yksityisyyden rajan tässä blogissa – mitkä ovat niitä asioita, joita en halua käsitellä julkisesti, vaan pitää vain itselläni? Selvää on se, että muiden asioita en blogissani käsittele; kerron aina vain omia näkemyksiäni ja näkökulmia asioihin, vaikka niihin liittyisikin toisia ihmisiä. Mutta mitkä ovat ne asiat, joita minun ei ole hyvä jakaa? Kun minulla on ongelma; en halua kirjoittaa mistään turhanpäiväisestä vain siksi, että en uskalla jakaa jotain henkilökohtaista, sellaista minkä yksityisyyden rajaa epäilen. Blogini pääsääntö on puhua minua mietittyttävistä asioista aidosti ja rehellisesti. Missä sitten menee raja? Tajuatko mitä tarkoitan?

Niin kuin esimerkiksi nyt. On jotenkin tällainen hormoonien virttämä Hormonizilla-olo. En keksi mitään turhanpäiväistä kirjoitettavaa, jolla voisin sivuuttaa mielessäni oikeasti liikkuvat asiat. En uskalla kirjoittaa todellisista ajatuksistani, sillä ne tuntuvat kovin yksityisiltä. Olen miettinyt viime päivinä paljon sitä kuinka minusta yhtäkkiä on alkanut tuntua, että olen päässyt eroni tuottaman pettymyksen yli ja että olen valmis kohtaamaan maailman uudella tavalla. Olen miettinyt parisuhteeseen liittyviä asioita, pohtinut uuden parisuhteen mahdollisuutta ja sitä kuinka löytää uusi kumppani rinnalle sitten kun sen aika on. Mutta en yksinkertaisesti tiedä haluanko jakaa näitä asioita, vaikka ne ovat juuri niitä naisen elämän peruskysymyksiä, joista kirjoitan. Ja jos päätän kirjoittaa näistä asioista, mihin vedän rajan?

Mitä sinä sanot? Mihin ja miten on hyvä vetää raja?

pohdinta

/Maija, jolle tulee aina kovasti funtsiessa ja pohtiessa otsaan tuollainen kaaren mallinen ryppy tuonne noiden pitkittäisten ryppyjen yläpuolelle. Ihan vaan, että tiedät.

1 thoughts on “Mihin vedän rajan yksityisyydessä?

  1. Olen joskus ollut hiukan vastaavassa tilanteessa, jossa halusin kirjoittamalla ymmärtää mitä on tapahtumassa ja samalla purkaa kuormaa, joka kertyi sisälleni.

    Metodini oli tämä:
    1. Kirjoitin päiväkirjaa, johon purin kaikki ne tunteet ja ajatukset jotka kriisi synnytti.
    2. luin kirjoittamaani tekstiä ja yritin ymmärtää mistä ne tunteet ja ajatukset nousivat
    3. kirjoitin blogiini ne oivallukset, joita sain päiväkirjaa lukiessani.

    Näin minun ei tarvinnut käsitellä muita ihmisiä, ja kuitenkin sain työstettyä itseni kunnialla lävitse kriisistä ja samalla opin huimasti omasta itsestäni, ja tavastani reagoida asioihin.

Kommentoi, ole hyvä!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.